Tyven er ikke på skiferie: Undgå indbrud i vinterferien

I uge 7 tager mange danskere på ferie, men det gør tyven ikke. Vinterferien er nemlig tyvens mest travle arbejdsuge. Få råd til, hvordan du undgår indbrud

Store dele af landet går på vinterferie i februar, men det er ikke kun tusindvis af danskere, der glæder sig til varmere himmelstrøg eller sneklædte bjerge. Det gør indbrudstyvene også.

Med tomme huse og mørke timer er vinterferien nemlig højsæson for indbrud. Sammenligningsportalen Samlino.dk, der bl.a. sammenligner indbo- og bilforsikringer, giver derfor her gode råd til at undgå indbrud, inden du pakker kufferten.

Pas på ubudne gæster i vinterferien

Der er god grund til at tage sine forholdsregler, så man kan suse ned ad pisterne med ro i maven, selvom huset er alene hjemme.

Selvom der de senere år har været en faldende tendens i anmeldte indbrud, er uge 7 særligt kendt for de mange ubudne gæster.

“I vinterferien er mange danskere ikke hjemme på samme måde som i juletiden. Hvis du ikke har et alarmsystem i dit hjem, er der alternative metoder til at forebygge indbrud og skabe ekstra tryghed, mens du er væk,” fortæller Mads Bukholt, forsikringsansvarlig hos Samlino.dk.

5 gode råd til at undgå indbrud

Her får du 5 gode råd til at holde tyven væk fra dit tomme hus, mens du er på vinterferie.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

1. Sørg for nabohjælp

Hjælp hinanden i nabolaget med at få tomme huse til at se beboede ud i ferieperioden. Har din nabo eksempelvis 2 biler, kan den ene være parkeret ved dig. En bil og en henkastet cykel i indkørslen kan overbevise tyven om, at der nok er nogen hjemme.

Nabohjælp kan også indebære at hilse på personer i kvarteret, som du ikke kender. Du kan eksempelvis spørge, om de har brug for hjælp eller netop er flyttet til området. En tyvs største frygt er at blive bemærket og genkendt.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

2. Lys huset op

Sørg for, at adressen ser beboet ud, eksempelvis med automatisk lys ved indgangsdøre eller garager, der tænder, når man nærmer sig. Det kan afskrække tyven, da de foretrækker at arbejde i mørke.

Du kan også få huset til at se beboet ud med timestyrede lys, såsom timere, der tænder og slukker lamper eller lyskæder på bestemte tidspunkter af dagen. Det kan være en smart løsning indendørs i forskellige rum.

3. Undgå at dit hjem er et udstillingsvindue

Er dit hjem et lidt for fristende mål for en tyv? Hvis der er værdifulde genstande, såsom en synlig computer i stuen, kan det tiltrække tyvens opmærksomhed.

Tag selv et kig ind ad vinduerne udefra og forestil dig, at du ser huset fra en tyvs perspektiv. Sørg for at sikre og skjule værdigenstande, inden du tager på ferie.

4. Vent med feriebilleder

At dele billeder på Facebook, Instagram eller andre sociale medier er nærmest som at invitere tyven indenfor og fortælle, at dit hjem er ubeskyttet. Det kan derfor være klogt at undlade at dele feriebilleder på sociale medier, indtil du er vendt hjem.

5. Gem værdigenstande

Mange mennesker opbevarer deres smykker og ure i soveværelset og på badeværelset, men det er tyven udmærket klar over. Vær derfor kreativ og find alternative gemmesteder til dine værdigenstande.

Læs mere om