Sådan er reglerne for reflekser på din cykel

Din cykel skal være udstyret med reflekser 4 forskellige steder og i sammenlagt 3 forskellige farver. Samvirke guider dig, så du nemmere bliver set i vintermørket.
Cykelhjul

Både hjul, pedaler og for- og bagenden af cyklen skal være udstyret med reflekser.

Reflekser gør dig mere synlig end lygter

Cykellygter er ikke det eneste, der skal gøre dig synlig for bilister og andre trafikanter på en mørk vej. Loven kræver, at alle cykler er udstyret med mindst 4 forskellige reflekser. Reflekser gør dig desuden mere synlig end cykellygterne alene. Når en bils lygter lyser på dine reflekser, er genskinnet Fra refleksen ofte meget kraftigere, end en cykellygte kan lyse. Sørg derfor for, at dine reflekser altid er i orden. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Reflekser på hjulet. Du skal kunne ses fra siden

Du skal kunne ses fra siden. Derfor kræver ”Bekendtgørelsen om cyklers udstyr mv” at hvert hjul er udstyret med reflekser. 

Reflekserne på hjulene kan være gule og sidde fast i egerne, eller de kan være hvidlige og være en del af metallet i hjulet eller som en stribe på dækket. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Rød refleks bag på og hvid refleks foran. Også selvom du har lygter på cyklen

Farverne er vigtige, når du sætter reflekser på din cykel. Der skal være en rød refleks, der peger bagud og en hvid refleks, der peger forud. 

Den røde refleks bagerst på cyklen kan sagtens være en del af en fastmonteret baglygte. Refleksen foran er tit monteret på fra fabrikanten. Knækker den, kan du skifte den selv. 

Husk reflekser, der er gule og bevæger sig

På cyklen skal der også være gule reflekser, der bevæger sig. På de fleste cykler sidder de gule reflekser i pedalerne. De bevægelige reflekser skal være synlige bagfra. 

Vil du være mere synlig? Husk farvekoden

Vil du være endnu mere sikker på, at du bliver set i mørket, kan du montere ekstra reflekser på din cykel. Husk at bruge farvekoderne rigtigt. Rød skal altid vende bagud, hvid fremad i forhold til kørselsretningen. 

Læs mere om