Sådan bruger du anderester til lækker vinterrisotto eller andebruschetta

Få masser af tip til genbrug af juleresterne hos nogle af Danmarks bedste madbloggere. Besøg dem på Kvickly's juleblog ind til den 23. december.

Besøg kendte madbloggere på Kvickly's juleblog

Klidmoster, La Cucina Nada, Madetmere, Glutenfriefristelser, Syslerens og With love and sugar. Navnene dækker over nogle af Danmarks mest læste madbloggere, som du kan besøge på Kvicklys juleblog i dag og helt til den 23. december 2013.

Madbloggerne skal i tråd med Kvicklys ansvarlighedsprofil blogge om lækker restemad af de råvarer, der næsten altid hober sig op i julen, når vi vil være sikre på at have mad nok til julegæsterne.

Har du ikke været på besøg hos madbloggere før, har du noget til gode. Der er masser af god læsning, lækre billeder og opskrifter og inspiration, der nu kan hentes under et i Kvickly juleblog, som du finder i linket under artiklen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brug marmeladeresterne til en sursød kyllling

Herunder får du også en smagsprøve på bloggernes ideer til, hvordan du kan bruge en anderest til Lacusinadas andebruschetta eller risotto med anderester og svampe. Klidmoster alias Malou Rotvel Pagh har skabt opskriften på risottoen.

Hun fortæller, at det er en julet risotto med grønkål, okaido og svampe, som er et nærende varmt måltid, man bare kan skovle ind med en ske.

Hendes næste bud på en resteret til Kvicklys juleblog bliver en marmeladekylling, der er marineret, sursød, lækker og klistret, og hvor marmeladeresterne bliver godt og grundigt brugt.

”Jeg er ambassadør for Stop Spild Af Mad, og for mig handler det både om at bruge ressourcerne, spare penge og købe gode produkter, som man udnytter maksimalt. Måske vil flere blive interesserede både i kampen mod madspild og i madblogs, når de nu støder på dem i Kvicklys regi,” siger Maloun Rotvel Pagh.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Få tip til vinrester eller pasta til gæster

Bloggerne vil i løbet af de kommende fire uger inspirere med nye opskrifter på pasta til gæster, varm mad med syltetøjs- og marmeladerester, oksegrydesteg, mørbrad, vinrester og æbler.

Også glutenallergikere vil finde opskrifter og tip til, hvordan man bedst kommer igennem julen med sin glutenallergi.

Læserne af juleblogen vil får 24 nye opskrifter og tip. Opskrifterne bliver trykt i Kvicklys tilbudsaviser i de uger, de bliver vist på bloggen.