Hvis du er født i 80'erne eller før, er der sikkert en række af de klassiske retter fra dengang, som er forbundet med en vis nostalgi. Men flere af klassikerne holder stadig den dag i dag. Det er dog værd at bemærke, at friske krydderier og krydderier i det hele taget ikke var så udbredt i det danske køkken dengang. Så prøv at peppe retten lidt op, eller lav den efter original opskrift. Her følger et galleri med 10 af de største madklassikere fra de glade 80'ere.
Ungarsk fiskegratin
Fiskegratin er en rigtig ”husmor-ret”. En rigtig solid ret, der mætter enhver sulten mave.
Champignonpateen blev populær som vegetarret til frokost og fest, da den vandt frem i midten af firserne. En ret, der i dag også kan fungere som et finere alternativ til leverpostejen.
Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den sprøde dej er stadig perfekt til at suge sovs til sig.
Kalvelever har været udsat for megen uretfærdig hetz gennem årene. Leveren er noget af det sundeste kød på dyret, fyldt med vitaminer og magert med et højt proteinindhold.
Den ultimative 80'er-suppe fra Italien. Minestrone er velegnet, hvis du skal have tømt køleskabet for alverdens grøntsager. Suppens ingredienser kan snildt justeres efter årstidens grøntsager.
De klassiske madpandekager tåler gerne et gensyn på middagstallerknen. Opskriften er med rejer, men fyldet kan varieres alt efter, hvad man er sulten efter.
De marinerede ribben med brystkød, der vandt frem herhjemme i 80'erne, var et af flere eksempler på, at danskerne for alvor tog den amerikanske mad til sig. Se opskriften her
Kvarttærte
Tærter var populære i 80'erne, men har i løbet af de senere år fået en revival. Kvarktærten minder om cheesecake og er lækker at servere som en enkel dessert.