10 Tips: Sådan undgår du salt i din mad
1. Spis mindre af kødpålæg, vælg hellere æg, avocado eller frikadelle fra i går til dit pålæg.
2. Undgå salte snacks, spis hellere knækbrød, ristet rugbrød og sunde snacks som grøntsagsstave.
3. Undgå færdige supper og saucer.
4. Brug mindre salt i madlavningen, smag altid på maden og gem saltet til sidst.
5. Kig efter nøglehulsmærkningen, der sætter en grænse for hvor meget salt, der må være i produktet.
6. Undgå færdige krydderblandinger, der kan indeholde meget salt, brug hellere rene krydderier og friske krydderurter.
7. Sæt smag på maden med hvidløg, ingefær, chili, citron, lime, frugteddike og rød- eller hvidvin, så savner du ikke saltet så meget.
8. Erstat dit almindelige salt med urtesalt, som indeholder en mindre mængde natrium end rent salt.
9. Smag på din mad, inden du putter salt på og hold igen med det salte drys, når du kan.
10. Køb hel torskerogn i stedet for torskerogn på dåse.