Indbagt mørbrad
AFTENSMAD

Indbagt mørbrad

Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den sprøde dej er stadig perfekt til at suge sovs til sig.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. svinemørbrad ca. 300-400 g
10 g margarine
1 tsk. salt
250 g champignon
250 g hakket svinekød
250 g hakket persille
1 stk. æg
1 tsk. salt
1 tsk. merian
- Groftkværnet peber
3 stk. plader frossen butterdej

Tilbehør

- grøn salat

Sådan gør du

  1. 1
    Mørbraden brunes ved god varme i margarinen, drysses med salt og tages af panden.
  2. 2
    Champignon hakkes groft og brunes på panden 2-3 min. uden fedtstof.
  3. 3
    Det hakkede kød røres med champignon, persille, æg, salt, peber og merian.
  4. 4
    Butterdejen optøs.
  5. 5
    Butterdejspladerne pensles med vand og lægges oven på hinanden.
  6. 6
    Rulles ud i et rektangel så stort, at mørbrad og fars kan pakkes ind.
  7. 7
    Farsen lægges i ret tyndt lag på langs ad butterdejen.
  8. 8
    Mørbraden lægges på farsen, og dejen pakkes om.
  9. 9
    Sammenføjningerne pensles med æg for at holde sammen.
  10. 10
    Mørbradpakken” løftes over på bagepladen, eventuelt på bagepapir og pensles med æg.
  11. 11
    Stilles i ovnen ved 200 grader cirka 20 min.

Tip!

Der må ikke være huller i dejen, for så siver kødsaften ud. Mørbraden kan brunes i forvejen, og farsen stå parat, så mørbraden kun skal pakkes ind, inden den skal i ovnen.