Indbagt mørbrad
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | svinemørbrad ca. 300-400 g |
10 g | margarine |
1 tsk. | salt |
250 g | champignon |
250 g | hakket svinekød |
250 g | hakket persille |
1 stk. | æg |
1 tsk. | salt |
1 tsk. | merian |
- | Groftkværnet peber |
3 stk. | plader frossen butterdej |
Tilbehør
- | grøn salat |
Sådan gør du
-
1Mørbraden brunes ved god varme i margarinen, drysses med salt og tages af panden.
-
2Champignon hakkes groft og brunes på panden 2-3 min. uden fedtstof.
-
3Det hakkede kød røres med champignon, persille, æg, salt, peber og merian.
-
4Butterdejen optøs.
-
5Butterdejspladerne pensles med vand og lægges oven på hinanden.
-
6Rulles ud i et rektangel så stort, at mørbrad og fars kan pakkes ind.
-
7Farsen lægges i ret tyndt lag på langs ad butterdejen.
-
8Mørbraden lægges på farsen, og dejen pakkes om.
-
9Sammenføjningerne pensles med æg for at holde sammen.
-
10Mørbradpakken” løftes over på bagepladen, eventuelt på bagepapir og pensles med æg.
-
11Stilles i ovnen ved 200 grader cirka 20 min.
Tip!
Der må ikke være huller i dejen, for så siver kødsaften ud. Mørbraden kan brunes i forvejen, og farsen stå parat, så mørbraden kun skal pakkes ind, inden den skal i ovnen.