Popcorn for dummies

Emballagen til mikroovnspopcorn kan indeholde skadelige flourstoffer. Samvirke viser dig, hvordan du kan poppe popcorn på 3 forskellige måder, hvor du ikke risikerer at indtage skadelige fluorstoffer sammen med dine snacks
Popcorn i papirbæger

Popcorn, du popper i mikroovnen, kan indeholde skadelige fluorstoffer fra emballagen. Lav derfor dine popcorn på andre måder.

Popcorn i en gryde

  • Brug en stor gryde(2-3 l) med tætsluttende låg.
  • Hæld 2 spsk. olie i gryden og varm det op. Tilsæt 1 dl majskerner. Læg låget på.
  • Skru ned for varmen, når majsene begynder at poppe. Ryst gryden frem og tilbage af og til. Ryster du op og ned, sætter olien sig i toppen af gryden, og du risikerer brændte popcorn. Lad låget være på under hele tilberedningen. Popcornene er færdige når popningen stopper.
  • Drys ¼ tsk. fint salt over popcornene og ryst gryden så saltet fordeles jævnt. Server popcornene i en skål.

Lav din egne popcorn med smag - 6 forskellige slags popcorn

Popcorn i microovnen

  • Brug en pose færdigpoppede popcorn (3 l). Hæld de færdigpoppede popcorn i en skål, der er egnet til microovn.
  • Varm popcornene i microovnen ved 750W i 1 ½ minut. 
  • En halv pose kan varmes ved 750W i 1 minut.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Popcorn over bål eller grill 

  • Vend 2 dl majskorn i 2 spsk. olie, og kom dem ned i et popcorn-net. 
  • Hold popcorn-nettet ind over varmen fra bålet eller grillen, indtil majsene begynder at poppe. Husk at ryste nettet med jævne mellemrum.
  • Når popcornene er færdige drysses de med ½ tsk. salt.
  • Pas på at majskornene ikke får for meget varme fra bål eller grill. Brændte eller brankede popcorn bør ikke spises!   

Kilde: Malene Teller Blume, afdelingschef for kemi og nonfood, Coop Ansvarlighed

Læs mere om