Olie kan give dig de samme næringsstoffer, som er i fisk

Hvis du hader fisk, skal du ikke nødvendigvis tvinge det i dig. Din krop har nemlig ikke brug for fisk – den har brug for næringsstofferne, der er i fisk.
Det betyder i praksis, at du fuldstændig sundhedsmæssigt forsvarligt kan erstatte fisken med andre fødevarer, der kan dække din krops behov for D-vitamin og omega-3-fedtsyrer, udtaler Samvirkes ernæringsrådgiver Per Brændgaard. Læs med og slip for fisken.

Spis følgende for at dække dit behov for omega-3:

  • Hørfrøolie
  • Sojaolie
  • Rapsolie
  • Valnødder

Det er særlig let at få dækket behovet for omega-3, hvis din kost ikke samtidig har et højt indhold af omega-6, der biokemisk set konkurrerer med omega-3. Omega-6 er flerumættede fedtsyrer, modsat omega-3, der er mættede fedtsyrer.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Undgå at indtage store mængder af følgende omega-6-kilder:

  • Vindruekerneolie
  • Solsikkeolie
  • Majsolie
  • Tidselolie

Læs mere om