Redaktionen anbefaler






Dulche de leche fremstilles af kondenseret mælk, men desserten bør ikke koges i dåsen
I har flere gange skrevet om konservesdåser, at dåserne afgiver giftstoffer til maden, når de bliver opvarmet. Jeg undrer mig over, at der aldrig er nogen, der nævner det problem i opskrifter med kondenseret mælk, der ved kogning i dåsen bliver til dulce de leche. Der frigives vel de samme stoffer som i andre dåser - eller hvad?
Mette B Jones
Man bør aldrig anvende emballage og andre beholdere, der ikke er fremstillet til madlavning, til opvarmning og tilberedning af fødevarer. Det gælder også kondenseret mælk på dåse. Direkte opvarmning i dåsen beskrives ofte som en bekvem måde til at fremstille karamelliserede produkter som dulce de leche. Ved opvarmning i dåsen vil der være risiko for afsmitning fra lakering eller fra metal, især hvis dåsen er beskadiget. Metoden må derfor frarådes. Tag i stedet indholdet ud af dåsen og opvarm det i et rengjort glas i en gryde med vand.
Leif Skibsted er professor emeritus ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10