Er emballagen særlig miljøvenlig på Änglamark?

Kan det passe, at det er blevet sværere at få alt indholdet ud af Änglamark roll-on deodorant? Det kan da ikke være miljøvenligt, mener en læser.
?

Jeg kunne godt tænke mig at høre om de overvejelser, der ligger bag valget af emballage til Änglamark-produkter.

Emballagetypen på flere af produkterne gør nemlig, at det er vanskeligt at bruge hele indholdet. Eksempelvis er der meget creme tilbage i flasken, når pumpen ikke vil hive mere op. Det nye emballagevalg til roll-on deo’en gør, at den ikke længere kan placeres på hovedet, hvilket igen medfører, at det er svært at få det sidste af indholdet ud.

Egentlig kan det undre, at man kan få lov til at svanemærke en vare, hvor en stor del af produktet havner som affald, fordi det er særdeles vanskeligt at anvende?

Thomas Fløcke, Roskilde

Svar fra Tove Siegfredsen

Ved udvikling af nye varer i Änglamark-serien indgår emballagen altid som et parameter, der spiller en vigtig rolle for valg af leverandør og produkt. Det kan desværre ske, at emballagen ikke virker efter hensigten, og så vil der i langt de fleste tilfælde ske en ændring.

Med hensyn til Änglamark bodylotion 500 ml, så er emballagen ændret, således at der ikke længere er en pumpe, men en almindelig vippekapsel, så de sidste rester af produktet kan komme ud af flasken.

Det er rigtigt, at Änglamark deo roll-on har fået en anden emballage, der ikke kan stå på hovedet. Vi oplever til gengæld ikke, at det er svært at få det sidste ud af deo'en, idet produktet er så tilpas tyndtflydende, at når deo'en vendes på hovedet, fugtes kuglen og er klar til brug.

Tove Siegfredsen er kategorigruppechef for personlig pleje og håndkøbsmedicin - og det betyder, at Tove Siegfredsen indkøber hovedparten af de varer, Coop sælger inden for kategorierne.

Læs mere om