Lav snobrød med slik i

Sommeren banker på døren, og børn og barnlige sjæle glæder sig allerede til lune sommeraftener med bål og snobrødsdejen klar. Her kommer et par gode ideer til, hvordan i pepper jeres snobrød op, så det bliver den dejligste dessert.

Lav en stor portion almindelig snobrødsdej, og del dejen op i flere forskellige skåle og bland følgende i:

 

  • Skumfiduser: Klip dem evt. i stykker, da mindre stykker er nemmere at blande i dejen.
    Pas på når du bager snobrødet over bålet, sukkeret gør, at det let brænder på, hvilket du sikkert kender, fra når du rister skumfiduser over bålet.
  • M&M's: Med eller uden nødder smager det mega godt med chokoladestykker i dejen. Du kan også bruge almindelig chokoladestykker i dejen, men de farvede chokolinser giver snobrødet fine regnbuenuancer, som blander sig smukt som et mønster, i takt med at linserne smelter i brødet over bålet.
  • Banan og nutella: bananen hakkes i dejen og bliver så lækker, når den bliver varme op. Vent med nutellaen til bagefter - det er lettest. Dyp evt. i brun farin, hvis I ikke har nutella.
  • Generelt bør I sørge for at rulle dejen tyndt på pinden, så brødet hurtigt bliver bagt, og I undgår at skulle forkulle ydersiden for at få det inderste bagt ordentligt. Undgå flammer, gå efter gløder, når du sidder ved bålet.

 

Læs mere om