Lav perfekte burgerbøffer på grillen
Rør farsen dagen i forvejen
Burgerbøffer af hakket oksekød kun krydret med lidt salt og peber på toppen kan godt få en lidt flad smag. Det fortæller kokken Claus Holm, der blandt andet har skrevet grillkogebogen ”Bitz’ og Holms Grillrevolution” sammen med Christian Bitz for Samvirke.
»Rør dit kød med forskellige krydderier, med chilisauce eller med sennep dagen før, du skal grille bøfferne til din burger. Eller brug lidt ketchup. Start forsigtigt, hvis du er i tvivl. Du skal nok grille burgere nok i løbet af sommeren til, at du finder din egen krydderiblanding, så smagen bliver helt perfekt,« forklarer Claus Holm.
Prøv for eksempel med en spiseskefuld sennep til 500 gram hakket oksekød – eller en halv spiseskefuld stærk chilisauce. Du kan stadig bruge salt og peber på toppen, når du steger bøffen.
Skal-frys dine bøffer
Burgerbøffer mister nemt faconen, når de bliver stegt. Form burgerbøfferne og læg dem 1 time i fryseren, inden du skal stege bøfferne. Tag bøfferne ud lidt før, grillen er klar til stegning. Processen hedder skal-frysning og hjælper med at holde formen på bøfferne, ligesom bøfferne ikke hænger så nemt fast i risten, når du griller.