Kryddersnaps med mynte og violet gulerod: Opskrift på snaps du kan nå på en dag

Hjemmelavet snaps sætter for alvor et personligt præg på frokostbordet, når du skåler for dine venner og dem, som du kender, og fortæller dem, at haps, haps, haps, du har lavet din egen violette snaps, med smag af mynte.

Snaps med flot farve og frisk smag

»Mynte afgiver smag meget hurtigt, så du kan på kort tid lave en snaps der smager friskt. Og denne her får også et flot og lidt overraskende farve fra den violette gulerod,« fortæller Simon Kristensen, der er manden bag de mange hjemmelavede kryddersnapse hos restaurant Told & Snaps i Nyhavn. Han har hjulpet Samvirke med opskrifter på kryddersnaps, du selv kan lave.

Denne snaps vil kunne trække i op til en uges tid og få en mere intens smag af mynte.

Simon Kristensen er restaurantchef på Told og Snaps, hvor han også er snapseminister med snesevis af hjemmelavede snapse på cv’et.

Opskrift på snaps med mynte og violet gulerod

Tid: 10-12 timer

Det skal du bruge:

  • 2 violette gulerødder
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 flaske klar snaps eller vodka

Sådan gør du:

Skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker og læg dem i et patentglas. Skyl, tør, kram og vrid mynten og læg den ned til gulerødderne. Fyld op med snaps. Luk glasset og lad snapsen trække i 10-12 timer. Filtrer den gennem et rent klæde eller kaffefilter.