Kend dine badeflag

Havet kan være en lumsk fætter, der skal omgås med respekt. Badeflagene guider dig til at gennemskue badeforholdene, og Samvirke guider dig til at gennemskue badeflagene.

Flagene på stranden fortæller om vejr-, vind- og vandforhold. 

 

Det rød-gule flag har erstattet det tidligere grønne flag, for at signalere, at man altid skal være på vagt. Det grønne flag kunne give en falsk tryghed. Det rød-gule flag findes ved kystlivredderposter og markerer, at du er i et område, hvor der er livredderovervågning af badegæster. Derfor er det en god huskeregel at bade mellem flagene.

 

Det grønne flag er blevet erstattet af det rød-gule badeflag efter, at internationale livredderflag er blevet indført. Hvis du alligevel støder på det grønne flag på en strand, betyder det, at der er gode badeforhold.

 

Det gule flag betyder, at du skal udvise særlig forsigtighed under badning. Det gule flag hejses af kystlivreddere, hvis badeforholdene er lumske. Selvom vandet kan se roligt ud, kan det snyde, hvis der er fralandsvind. Bølger, strøm og brandmænd kan også få det gule flag til vejrs.

 

Det røde flag betyder livsfare! Stol på flaget og eksperterne, der har hejst det og gå ikke i vandet.

Det blå badeflag

Det blå flag er din garanti for, at badevandet er rent. Det blå flag findes både på havne og strande, og flaget beviser, at de pågældende strande og havne lever op til en række krav vedrørende faciliteter, vandkvalitet, miljøinformation, sikkerhed og service.

Læs mere om