Kan man komme af med appelsinhud?

Mange cremer sælges med løftet om at fjerne appelsinhud. Den bulede hud plager mange kvinder, men desværre er det umuligt at komme den helt til livs. Masser af motion kan dog være med til at gøre appelsinhuden mindre synlig.
Kvinde træner lår

Motion hjælper mod appelsinhud, da musklerne blandt andet får deres energi fra de små fedtdepoter, som udgør appelsinhuden.

Appelsinhuden går aldrig helt væk

Appelsinhud eller cellulite, som det også hedder, er overfyldte fedtdepoter i underhuden, der giver huden et udseende, der leder tankerne hen på de orange frugter, der har givet anledning til navnet.

Mere end otte ud af ti kvinder får de små buler under huden før eller siden - og mere sjældent, rammer de faktisk også mænd.

Drop den dyre creme

Der er ingen grund til at investere i de dyre cremer mod cellulite.
Appelsinhuden sidder nemlig helt nede i det underste hudlag. Det vil sige, at det er beskyttet af overhuden, der er næsten uigennemtrængelig.

»Den eneste måde en creme kan hjælpe på, er hvis man bruger den til en god gang massage, der sætter gang i blodcirkulationen, og så kan man ligeså godt bruge en almindelig lotion eller babyolie«, råder overlæge Janne Touborg.

»Du kommer aldrig 100 procent af med den,« svarer Janne Touborg, der er ekspert i hudsygdomme og overlæge på Ciconia privathospital og uddyber:

»Er man meget ihærdig med masser af motion, kan man både forebygge og reducere sin appelsinhud en del. Men går man ned på et mikroskopisk plan, og sætter cellerne under lup, vil det stadig være der.«

Motion hjælper

»Motion hjælper, for appelsinhud sidder i hudlaget lige over musklen, og når musklen er i gang kan den få sin energi fra de små fedtdepoter, som appelsinhuden faktisk er,« forklarer Janne Touborg, og fortæller, hvorfor mange af os er så uheldige, at vores fedtdepoter ligner hytteost pakket ind i vita wrap.

Det hænger både sammen med vægt og arv. Man får lettere appelsinhud, hvis man har lidt for meget på sidebenene, men slanke mennesker kan sagtens få cellulite, hvis det ligger til familien.

»Man kan ikke bare motionere og motionere og forvente at få det helt væk, for det er en del af vores naturlige fedtlag.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Få blodcirkulationen i gang

Vores fedt ophober sig nogle specifikke steder. På kvinder er det baller, lår, mave, overarme og bryster, der er også der, vi har størst tendens til at udvikle appelsinhud,« forklarer Janne Touborg og slutter af:

»Det drejer sig om at få gang i blodcirkulationen i området med appelsinhud. Det kan gøres med motion eller massage, og det hjælper til en vis grad, men der er ingen lette løsninger.«

Læs mere om