Kaffetørstig: Sådan laver du en skøn iskaffe selv
Find din yndlingskaffe frem
For at lave en iskaffe skal man bruge et stærkt kaffeekstrakt. Det kan man lave på flere måder, men det nemmeste er at bruge de ting, du alligevel har i dit køkken.
Det gør du:
Bland 100 gram almindelig kaffe og
1,5 liter lunkent vand i en skål. Er du meget iskaffetørstig, kan du med fordel lave mere og lade den færdige blanding stå i køleskabet i nogle dage.
Tip: Alt efter, hvor meget smag, du gerne vil have i din iskaffe kan du bruge færre eller flere bønner. Prøv dig frem, det kan tage nogle gange at få det helt rette blandingsforhold.
Bland op med vand
Det er vigtigt, at vand og kaffepulver bliver blandet godt.
Sådan gør du:
Rør rundt i blandingen med en ske.
Tip: Det er en god idé at bruge en mørkristet kaffe, da den har masser af smag.
Stil kaffen på køl
For at få alt smagen ud af kaffepulveret skal blandingen have lov til at trække.
Sådan gør du:
Stil den på køl natten over eller mindst 8 timer.
Tip: Det er en god idé at putte låg på skålen, så hele dit køleskab ikke lugter af kaffe.
Filtrer efter trækketid
Når blandingen har stået og trukket, skal den filtreres. På den måde får du en fin væske uden kaffegrums.
Sådan gør du:
Hæld væsken gennem et kaffefilter og over på en termokande eller en glaskaraffel.
(Det skal være en beholder, du kan have i køleskabet).
Nu er dit iskaffe-ekstrakt klar!
Skænk iskaffe på isterninger
Nu er du klar til at lave selve anretningen og forkæle dine venner eller familie.
Sådan gør du:
Fyld et glas med isterninger.
Hæld iskaffe-ekstrakt i, til glasset er halvfyldt.
Tip: Tænk kreativt og anret din iskaffe i et syltetøjsglas eller noget andet, der får folk til at spærre øjnene op.
Skænk iskaffe på isterninger
Nu er du klar til at lave selve anretningen og forkæle dine venner eller familie.
Sådan gør du:
Fyld et glas med isterninger.
Hæld iskaffe-ekstrakt i, til glasset er halvfyldt.
Tip: Tænk kreativt og anret din iskaffe i et syltetøjsglas eller noget andet, der får folk til at spærre øjnene op.
Fyld op med iskold mælk
Nu mangler du bare lige det sidste, før iskaffen kan serveres på altan, terrassen eller i haven.
Sådan gør du:
Fyld glasset efter med letmælk.
Tip: Hvis du ikke er bekymret for fedtindhold og vægt, kan du sagtens bruge sødmælk. Det gør din iskaffe meget mere cremet og lækker.