Hvornår har butikkerne åbent i påsken?

Har du glemt snapsen, rugbrødet eller de sidste påskeæg til kæresten, de artige børn eller dem, der sendte dig gækkebrevet? Fortvivl ej. Selvom mange store butikker har lukket de 4 helligdage i påsken, har knap 700 af Coops butikker åbent Skærtorsdag, Langfredag og de to påskedage. Det er især butikker i kæderne 365discount, Brugsen og Dagli'Brugsen, der står klar til at tage mod dig i påskedagene. Læs artiklen og se, hvor du kan foretage dine påskeindkøb i år

Masser af butikker er lukket i 4 dage

Store supermarkeder og rigtigt mange andre butikker må ikke holde åbent på helligdage. Kører du mod det forkerte supermarked, kan du derfor blive mødt af en lukket glasdør og et nedrullet gitter: 

  • Skærtorsdag d. 28. marts
  • Langfredag d. 29. marts
  • 1. påskedag d. 31. marts
  • 2. påskedag d. 1. april

Mindre dagligvarebutikker må dog gerne holde åbent. I Coop drejer det sig om 700 butikker, og nedenfor kan du læse, hvilke Coop-butikker, der holder åbent i påsken

Dagli’Brugsen og Brugsen har åbent alle påskedagene

Cirka 300 butikker i Dagli’Brugsen holder åbent hele påsken. Butikkerne er typisk små, lokale butikker i mindre bysamfund, men du kan sagtens være heldig at finde en Dagli’Brugsen i en af de store byer. Butikkerne har åbent både Skærtorsdag, Langfredag og 1. og 2. påskedag. Dagli'Brugsen har meget forskellige åbningstider - men som tommelfingerregel lukker butikkerne typisk klokken 19, 20 eller 21.

I efteråret 2023 konverterede Coop en række butikker fra Irma-kæden til den nye Brugsen-kæde. De første Brugsen-butikker ligger især i Storkøbenhavn, og de holder alle åbent i påskedagene.

Se en oversigt over Dagli’Brugsens butikker og deres åbningstider

365discount har åbent i næsten alle butikker

365discount er Coops nye discountkæde. Kæden har mere end 365 butikker, og langt de fleste af dem holder åbent, hvis du mangler dagligvarer i påsken. 365discount er kendetegnet ved endnu større udvalg end de traditionelle discountbutikker, men prisen er stadig discount. Så du finder et bredt udvalg til påskefrokoten - ligesom du kan fylde kurven (og køleskabet til lave priser).

 

Se en oversigt over de påskeåbne Coop 365-butikker

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ganske få Kvickly og Superbrugsen har åbent

Det er årets omsætning, der afgør om en butik må holde åbent på søndage og på helligdage. Lukkeloven sætter nemlig grænserne for omsætning og åbningstid, men lukkeloven giver også mulighed for, at butikker kan holde længere åbent, hvis de for eksempel ligger i turistområder. Coop har ganske få Kvickly og SuperBrugsen med åbent i påsken 2024.

Se en oversigt over Kvicklys åbningstider

Se en oversigt over SuperBrugsens åbningstider

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvor længe har butikkerne åbent?

Butikkerne følger stort set de åbningstider, de normalt har på lørdage og søndage.

Hvilke butikker må holde åbent i påsken?

Lukkeloven sætter grænser op for, hvem der må holde åbent på helligdage.

 

Som udgangspunkt skal butikker holde lukket på alle helligdage, og blandt helligdagene findes Skærtorsdag, Langfredag, 1. og 2. påskedag. Dog må supermarkeder med en omsætning på under 43,4 millioner om året have åbent på helligdage. 

 

Bemærk i øvrigt, at Palmesøndag, der i år falder 24. marts, ikke regnes for en helligdag. Palmesøndag må alle butikker gerne holde åbent.

 

Derudover er det tilladt at holde åbent, men kun sælge: 

Brød, aviser, brændstof, dyreartikler, planter og flere andre ting, selvom andre butikker skal holde lukket. 

Kilde: Lukkeloven

Hvor længe holder andre butikker åbent?

Andre supermarkeder er underlagt samme regler som Coop. Det er butikkens årlige omsætning, der afgør, om butikken må holde åbent i påsken. De mindste supermarkeder må ofte, de største må ikke.

Butikscentre holder ikke åbent 28., 29. og 31. marts samt 1. april. Det er nemlig kun små og middelstore dagligvarebutikker, der holder åbent der. 

 

Læs mere om