Hvordan opbevarer jeg de kogte kerner?

Hvor længe kan de være i køleskab, og kan de fryses efter tilberedning, spørger en læser
?

Jeg bruger kogte, hele hvedekerner i suppe, salat og andet. Hvordan opbevarer jeg dem, når de er kogt? Hvor længe kan de være i køleskab, og kan de fryses efter tilberedning? Jeg vil gerne have, at der er lidt bid i dem. Og hvad er forskellen på knækkede og hele?

Karinaelisa Nielsen

Svar fra Mia Kristensen

Hvedekerner kan være godt og fiberrigt fyld og smager dejligt. De kogte hvedekerner afkøles hurtigt efter kogning og opbevares på køl eller frys. De holder flere måneder i fryseren, mens de kun holder 3-4 dage i køleskab. Frys dem evt. med et par skefulde af det afkølede kogevand, så holder de sig lidt mere saftige. Knækkede hvedekerner er brudt i mindre stykker, mens hele kerner er, som de lyder, hele. De knækkede hvedekerner koger nemmere ud og kan blive grødagtige, mens konsistensen er nemmere at styre på de hele kerner. 

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om