Salat med hvedekerner og jomfruhummer
FROKOST

Salat med hvedekerner og jomfruhummer

Knasende rå grøntsager hertil og vi krydrer med brunet smør.
  • 4 Personer

Ingredienser

180 g hvedekerne

Dressing

2 stk. ansjoser
2 tsk. citronsaft
4 spsk. olie
lidt peber
350 g jomfruhummer Jomfruhummeren skal være frosen
25 g smør
2 stk. hjertesalater
4 stk. champignoner
8 stk. bundt grønne asparges
lidt friske ærteskud

Sådan gør du

  1. 1
    Kog hvedekernerne i letsaltet vand i 45 minutter. Afdryp dem.   
  2. 2
    Mos ansjoserne fint, og vend dem med citron og olie. Vend ansjosblandingen med hvedekernerne, og smag det hele til med peber og citronsaft.  
  3. 3
    Kog jomfruhummerne efter anvisning på emballagen. Gem fire hele jomfruhummere. Pil resten af halekødet ud af skallerne.  
  4. 4
    Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunet og nøddeagtigt i duften. Lad det stå og bundfælde.   
  5. 5
    Anret salat, snittede grøntsager, ærteskud og hvedekerner på fire tallerkener. Kom jomfruhummerne herpå, og dryp til sidst med lidt brunet smør.
  6. 6
     Server jomfruhummerne med citron til at dryppe på salaten.