Hvordan bruges resten af syltesukkeret?

Kan syltesukkeret egentlig bruges til andet end syltning, vil en læser vide

Sylte sukker er specielt fremstillet til syltning. 

?

Jeg har en rest syltesukker. Kan jeg bruge det til andet end at sylte?

 

Birthe Sørensen

Svar fra Mia Kristensen

Syltesukker er en blanding af hvidt sukker, pektin, citronsyre og konserveringsmiddel (ikke i den økologiske udgave). Derfor er det nemt at bruge til at søde og tykne marmelade og syltetøj, men det kan være svært at finde andre anvendelser for det. Du kan bruge det i lidt mindre mængder til kompot og frugtsauce, som kan anvendes på desserter, grød og yoghurt. Alternativt kan du også anvende det i curds - som består af citrussaft, som tyknes med bl.a. æg og smør.

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om