Hvilken fløde skal jeg bruge til clotted cream?

Skal piskefløde til clotted cream være upasteuriseret?
?

Jeg skal bruge fløde til at lave clotted cream.

Hvilken slags piskefløde skal jeg bruge? Er der noget om, at den skal være upasteuriseret?

Kirsten Gøttsche, Herlev:

Svar fra Leif Skibsted

Clotted cream er mælkefedt. Hvis man lader fløde stå roligt i en skål, vil mælkefedtet efterhånden vise sig som det øverste lag i fløden. Laget fjernes med en ske eller en spatel og kan opvarmes forsigtigt. Når det varmes, udvikler det en fin nøddesmag. Clotted cream anvendes til desserter, frugt og kager. Den kan sagtens fremstilles af pasteuriseret, men gerne ikke-homogeniseret fløde. Økologisk fløde er ikke homogeniseret i modsætning til traditionelle produkter. 

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om