Hvad kan koriander erstattes med?

Hvis man nu ikke er så vild med koriander, er der så gode alternativer, vil en læser vide.

Mange kan godt lide stødt koriander, men ikke de grønne blade. 

?

Der er ofte dejlige opskrifter i Samvirke. Uheldigvis anvendes der i en del af opskrifterne koriander(frø). Jeg hører til den del af befolkningen, som ikke kan lide koriander.  Hvad kan koriander erstattes med? Er der en generel erstatning, eller afhænger det af den enkelte opskrift? Kunne I ikke i korianderopskrifterne i parentes angive, hvad koriander kan erstattes med, eller alternativt, om det kan udelades, uden at opskriften bryder sammen?

Inger Kristensen

Svar fra Mia Kristensen

Der er ganske rigtigt mange, som ikke kan lide koriander, men ofte er der tale om den friske krydderurt, der typisk anvendes som drys på særligt asiatisk mad. Frøene af planten, som bruges tørrede, hele eller stødte, har en anderledes og mindre parfumeret smag. Jeg vil anbefale dig at smage dem og prøve at bruge dem, da mange godt kan lide stødt koriander, men ikke de grønne blade. Det afhænger meget af retten, om koriander kan udskiftes eller ej. Den friske koriander kan udskiftes med andre friske urter, f.eks. persille, thaibasilikum, bronzefennikel, estragon eller kørvel, alt efter hvilken ret det drejer sig om. Stødt koriander kan du forsøge at udskifte med fennikelfrø, kardemomme, kommen, spidskommen eller sumak. 

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om