Husk lige håndhygejnen
Madprogrammerne ignorerer håndhygiejnen
”Folk, der laver mad på tv, glemmer at tage ringene og urene af, før de begraver hænderne i farsen. Der sidder masser af bakterier i alle de ting, vi bærer rundt på.” Pensioneret tandlæge Gerhard Schoop har ringet til Samvirke, fordi hygiejnehensyn efter hans mening bliver ignoreret i nogle af tv-stationernes madprogrammer.
”Seerne kommer til at tro, at hygiejne nok ikke er s vigtig, og det er skidt for vores sundhed,” siger Gerhard Schoop.
Vask hænder i minumum 15 sekunder
Vi tyr til Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen, der siger:
- Smykker og ure har mange kroge, der kan gemme bakterier og virus. Det er en god ide at tage smykker og ure af, inden du laver mad.
- Vask hænder, inden du laver mad. Med hænderne kan du overføre tarmbakterier eller bakterier fra svælg og sår til maden.
- Vask hænderne omhyggeligt med vand og sæbe. Vask grundigt i minimum 15 sekunder. Husk fingerspidser, tommelfingre, mellemrum mellem fingrene, håndrygge, håndflader og håndled.
- Vask hænder mellem håndtering af råvarer og tilberedt, spiseklar mad.
- Vask hænder efter hvert toiletbesøg.
- Vask hænder, når du har klappet din hund, kat eller kanariefugl.