Holdbarhed: Kan en cykelhjelm blive for gammel?

Det kan være svært at finde den rette cykelhjelm, som passer til både hoved og humør, så derfor er det fristende at beholde den i mange år. Men en cykelhjelm holder ikke evigt. Se her, hvor ofte du bør skifte hjelmen ud.

Hjelmen holder ikke evigt

Det er svært at finde et entydigt svar på, hvor længe en cykelhjelm holder. Materialerne i hjelmene bliver dog ikke for gamle lige med det første, så der er mange år i en hjelm. De fleste cykelhjemmesider samt cyklistforbundet anbefaler, at man skifter sin hjelm hvert 5. år.

Én undersøgelse

Det italienske cykelhjelmfirma MET har som de eneste indtil videre lavet en undersøgelse af cykelhjelmes holdbarhed - dog var det udelukkende producentens egne hjelme, de testede.

Samvirke har talt med Jean Pierre Cupé fra MET's markedsføring, som forklarer, at MET fandt en række hjelme, som havde været i brug i 8 år eller mere, og testede dem. Deres test viste, at hjelmene stadig levede op til CE-standarden efter 8 år.

Jean Pierre Cupé siger dog, at antallet af hjelme, som blev testet, var for småt til at give et 100 % retvisende billede. Firmaet lægger sig derfor i slipstrømmen af alle andre og anbefaler, at man skifter sin hjelm hvert 5. år, hvis man bruger den jævnligt.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Pas på stød

Både MET og Cyklistforbundet anbefaler, at man skifter sin cykelhjelm ud, hvis den har været udsat for et hårdt stød. Man kan ikke nødvendigvis se på sin hjelm, at den har en skade, men det er bedre at være på den sikre side, lyder anbefalingen.

Læs mere om