Guide: Pinterest for begyndere

Pinterest er absolut ikke seneste dille inden for sociale medier. Pinterest er heller ikke i nærheden af at være størst. Pinterest kan til gengæld noget, som ingen andre sociale medier mestrer. Pinterest hjælper dig med at huske og organisere alle de geniale ting, du finder på internettet, både så du selv altid kan finde dem frem, og så du kan dele dem med andre. Lyder det som noget for dig? Heldigt! Denne guide er nemlig til dig, som endnu ikke er på Pinterest.

Pinterest kan hurtig blive din bedste ven, når du skal finde inspiration til lækker mad. Du kan for eksempel gå ombord i Samvirkes evigt voksende bagkatalog af lækre og nemme opskrifter på Pinterest.

Hvad er Pinterest?

Pinterest er et visuelt opslagsværk, hvor du kan finde inspiration til opskrifter, indretning og en milliard andre ting. Pinterest er en fantasiverden, hvor du kan blive mesterkok, dekorere dit hjem, som du vil, få inspiration til dit næste projekt eller få tusindvis af andre skønne idéer fra ligesindede inden for lige præcis det emne, der interesserer dig allermest.

På Pinterest kan du fare vild i endeløs inspiration, eller du kan selv tilføje noget, du har fundet, som andre med samme interesse kan blive inspireret af. De fleste billeder på Pinterest linker normalt til den hjemmeside, de kom fra, så det er som at have en organiseret samling af visuelle bogmærker.

 

Hvorfor skal du være på Pinterest?

 1. Fordi det er et smart sted at samle og organisere inspiration. Det kan være, du skal indrette et værelse, vil samle gode opskrifter på gæstemad eller bare fantasere om dit næste gør det selv-projekt.
 2. Fordi du ofte falder over spændende ting på internettet, men ikke altid har tid til at gå i dybden her og nu. Pinterest giver dig mulighed for at samle og organisere de ting, der interesserer dig, så du kan finde dem frem, når du har brug for dem (eller bare keder dig i toget).
 3. Fordi du opdager mange fantastiske ting bare ved at rulle gennem dit startfeed. Og der er et hav af kategorier som for eksempel “DIY”, “Teknologi”, “Indretning”, “Drinks”, “Biler”, “Briller” og meget, meget mere.
 4. Fordi Samvirke har en gigantisk samling opskrifter med flotte billeder, lige til at gemme, så du altid har hurtig og nem adgang til dem, du allerbedst kan lide.

Butterdej kan være bunden i en delikat flan med tomater i forskellige størrelser og ærtepuré i bunden. Du kan finde vores "pin" på opskriften - og gemme den på din egen "opslagstavle", så du altid kan finde den igen.

Lær Pinterest-sproget

Pin: Et billede, der (næsten altid) linker til en relateret hjemmeside. Selve handlingen “at gemme et billede” på Pinterest kaldes også at “pinne” eller “gemme”. Her er der for eksempel en pin af en vildt lækker og flot butterdejsflan med ærtepuré og tomater. (Ja, det er den på billedet herover)

Repin: At “pinne” noget fra andres “opslagstavle” til din egen “opslagstavle”. Du kan gøre dette ved at klikke på den røde “Gem” knap i øverste venstre hjørne af en pin.

Opslagstavle: En samling pins med et fælles tema. Kaldes også et “board” på engelsk. Et navn på en opslagstavle kunne for eksempel være “Flotte badeværelser”, “Lækre ure” eller “Aftensmad”

Følg: Du kan følge andre på Pinterest ved at, ja, trykke “Følg”, enten på en af deres pins eller på deres profilside. Lige her kan du for eksempel finde Samvirke på Pinterest.

 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvor skal jeg begynde?

 1. Gå ind på pinterest.dk (eller hent Pinterest-app’en)
 2. Opret en profil. Du kan oprette dig med din email-adresse eller bruge din Facebook-konto (det vil gøre det lettere at finde og følge dine Facebook-venner, som evt. er på Pinterest). Når du har indtastet dine oplysninger, får du en rundvisning på siden, og så er du klar til at gå i gang.
 3. Find og følg venner, opslagstavler eller pins, der interesserer dig, ved at klikke på søgefeltet og taste navnet på din ven eller det, du interesserer dig for. Det kunne for eksempel være Samvirke eller en god veninde, som du ved, er på Pinterest. Du kan også bare skrive “Nem og hurtig laks i ovn med sød chili” eller noget helt tredje. Søgefeltet er her, du finder nye ting.
 4. Tryk på “+” symbolet og opret et par opslagstavler til emner, som du tror, ​​du vil pinne, som opskriftsideer eller drømmeferier. Lav ikke for mange i starten, du kan nemt oprette en ny senere.
 5. Begynd at pinne. Sådan gør du:
 • Repin: Rul gennem dit startfeed og gem alt det, du synes ser spændende ud. Hvis det ikke lige passer ned i en af dine opslagstavler, kan du altid lave en ny opslagstavle.
 • Tilføj en pin fra en hjemmeside. Du kan pinne alt, hvad du finder overalt på nettet (så længe der er et billede at vise). Hvis du sidder på en pc eller mac, er det nemmeste at hente en udvidelse til din browser. Når den er installeret, sidder Pinterest-logoet øverst til højre i din browser og giver dig mulighed for at pinne hvor som helst og når som helst.
 • Hvis du har billeder af noget på din telefon, som passer ind i nogle af dine opslagstavler, kan du uploade det ved at klikke på “+” symbolet ved siden af ​​dit navn.

Lav en lækker vegetarret med spaghetti, hjemmelavet rucolapesto og proteinrige og fiberfyldte butterbeans. Lige her kan du finde vores "pin" på denne opskrift - og gemme den på din egen "opslagstavle", så du altid kan finde den igen.

Hvad skal du pinne?

Alt, der vækker din interesse, og som får dig til at tænke: ”ej, hvor lækkert” eller ”ej, hvor spændende.”

 1. Start med at kigge igennem kategorier, der interesserer dig. Du kan gennemse en bestemt kategori ved at klikke på de tre linjer i øverste venstre hjørne.
 2. Følg nogle af dine yndlingsbrands inden for dine interessefelter. Det er selvfølgelig “Samvirke”, hvis du vil have lækre opskrifter. Men ellers kan du sikkert selv komme på spændende brands inden for indretning, madlavning, møbler, sko, biler og så videre. 
 3. Find og følg dine venner! Du kan sikker lide mange af de samme ting som dem.
 4. Følg dine yndlingsbloggere. Chancerne er, at de har deres Pinterest-konti linket på deres blogs.

God fornøjelse på Pinterest. Husk at følge Samvirke - men pas på, det kan være lidt af et kaninhul at hoppe ned i.