dyr

Flex-line til hunden er farlig

Hold din hund i snor – kort snor, siger dyrlæge, der har behandlet mange kvæstede hunde på grund af flex-line.

De fleksible hundesnore er ikke altid lykken for en hund.

Hunden, der bliver luftet i en flex-line med tre-fire meter mellem hund og hundeejer, er en rigtig dårlig ide. Det siger dyrlæge Mette Rønn-Landbo, Aalborg Dyrehospital.

Hvert år behandler hun to-tre hunde, der er blevet ramt af en bil, mens de blev luftet med en flex-line.

Flex-line er type hundesnor, hvor en nylonline rulles ud, når ejeren trykker på snorens håndtag. En flex-line er typisk fire-fem meter lang.

Ejeren kan ikke trække hunden til sig

»Hvis hunden pludselig får øje på en solsort eller en kat på det modsatte fortov og spæner tværs over vejen, har ejeren ikke en chance for at rulle snoren ind, og så er uheldet ude,« siger Mette Rønn-Landbo.

Det siger loven

  • I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem...
  • Føres hunde i bånd, skal dette være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren. (Hundelovens paragraf 3 stk. 1)

Det eneste sted, flex-line kan have sin berettigelse, er på et åbent område, hvor der hverken er børn eller dyr i nærheden, og hunden får lov at løbe lidt mere frit end på gader og veje.

Hunde vil gerne have øjenkontakt

En god gammeldags hundesnor på en-to meter er det bedste valg, siger dyrlægen.

»Hunden skal synes, at det er dejligt at gå ved siden af sin ejer og have øjenkontakt. Den skal søge sin ejers opmærksomhed og ikke løbe tre-fire meter foran ejeren.«

Opmærksomhed kan trænes op, når hundeejeren har en bold eller godbidder med på turen og hele tiden er i kontakt med hunden.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

En hund reagerer per instinkt

En løs hund, der spankulerer lidt foran sin ejer, kan se hyggelig og rar ud, men det er ikke en god ide at lade hunden gå løs på fortovet. Heller ikke selv om ejeren tror, at han eller hun har kontrol over situationen.

»Vi vil helst tro, at vi har fuld kontrol, men en hund kan altid komme til at reagere per instinkt og begynde at jage et andet dyr.  Politifolk går da heller aldrig med deres ellers meget veltrænede hunde uden at have dem i snor,« siger Mette Rønn-Landbo

Læs mere om