Få styr på koncentrationen

Det kan til tider være svært at holde koncentrationen, når sms-beskeder, opkald, emails og så videre kan få os til at miste fokus. Se her, hvad du kan gøre for at bevare koncentrationen.

Arbejde kan resultere i pauser

Kedelige opgaver er svære at koncentrere sig om, ofte vil vi hellere lave overspringshandlinger, som vi ellers plejer at undgå.
En metode til at komme igennem det kedelige arbejde uden afbrydelser er at sætte sig et mål, for eksempel kan 10 minutters koncentreret arbejde resultere i en kaffepause eller andet, der kan virke motiverende.

Bekymringer

Vi kender alle til nagende tanker og bekymringer.
Regninger der skal betales, mad der skal laves osv. De kan være meget distraherende, og hvis det tager overhånd, og de bliver for mange, kan det være en god idé at skrive dem ned på papir.
Lave en liste over gøremål, indkøb osv. På den måde suser tankerne ikke rundt i dit hoved.

Sæt tid af til mails

Bunker af emails, der hele tiden tikker ind i din inbox, kan være meget forstyrrende. I stedet for at tjekke og besvare nye mails hele tiden, så sæt et bestemt tidsrum af til det - måske en halv time efter frokost eller lignende.

Øv dig i at meditere

For mange opgaver på skrivebordet, der virker alt for uoverskuelige og overvældende, kan stresse dig og fjerne fokus fra det, du rent faktisk har gang i. Prøv at øv dig i at meditere, og se om en 10 minutters pause, hvor du fjerner fokus fuldstændigt, ikke kan hjælpe.

Sæt den bippende telefon på lydløs

Sms-beskeder og telefonopkald er både distraherende og ødelægger din arbejdsrytme. Hvis du ikke forventer et opkald, så sæt mobilen på lydløs og gem den væk. Vælg et tidspunkt på dagen, hvor du tjekker op på ubesvarede sms’er, beskeder på telefonsvareren og missede opkald.

Få nok søvn

Når man er træt, er det svært at koncentrere sig, det kender vi alle. Sørg for at få en ordentlig nattesøvn, hvilket vil sige mellem 7 og 9 timer for en voksen, og prøv at se om du kan finde ud af hvornår på dagen, du har mest overskud, og planlæg at løse de tungeste opgaver på det tidspunkt.

Når sulten melder sig

Hvis man er sulten, kan det hurtigt fjerne fokus fra en opgave. Sørg for altid at spise morgenmad, hav nogle sunde snacks ved hånden for eksempel nødder, og undgå hvidt brød og pasta, men spis i stedet fuldkornsbrød og fuldkornspasta.

Læs mere om