Er det kun gojibær, der skal koges til smoothies?
Jeg sidder og læser Brevkassen i Samvirke fra september 2011 med et spørgsmål fra Lisbet Fredberg, Holstebro.
Hun fortæller, hun har købt en boks med forskellig frugt til smoothies, deriblandt gojibær. Gojibærrene må kun anvendes efter forudgående varmebehandling.
Winnie From Thesbøl svarer, at det kan skyldes, at der ikke er garanti for de hygiejniske forhold ved dyrkning af gojibærrene. Hun anbefaler derfor, at gojibærrene får et kort opkog inden brug med de øvrige bær. Dette kan efter min mening kun være tilstrækkeligt, hvis bærrene har været særskilt pakket i boksen.
Anne-Marie Jensen, Vedbæk
Svar fra Winnie From Thesbøl
Det er helt korrekt. Blandede bær skal alle varmebehandles, dvs. bringes til kogepunktet og holdes kogende 1 min. før videre brug.
Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.