Du kan sagtens finde briller til børn uden problemer

Når et barn skal have briller, skal det være en god oplevelse for at blive en succes. Derfor skal optikeren have et godt tag på børn, brillerne skal passe perfekt, og børnene være med i beslutningsprocessen. Optometrist Per Michael Larsen giver gode råd.

Sørg for at finde en optiker, der er god til børn, når dit barn skal have briller.

Gode råd til valg af briller

Børn vokser hurtigt, afstanden mellem øjnene forandres, og synsstyrken ændrer sig løbende. Derfor er det ikke usædvanligt, at børn skal have nye briller hvert eller hvert andet år. Her er det vigtigt, at brillerne…

• passer til barnets alder og aktivitetsniveau – dvs. brudsikre, fleksible og så lette som muligt• passer til barnets ansigt – specielt er det vigtigt, at brillerne passer til barnets næsestol• passer nu – de skal ikke købes til at vokse i• ikke dominerer det lille barns ansigt• har hærdede brilleglas

Når børn får briller

"Åh nej", tænker mange forældre, når de får at vide, at deres barn har brug for briller. Måske fordi de husker, hvordan legekammerater med briller blev drillet, da de selv var børn. De dage er stort set fordi, vurderer optometrist Per Michael Larsen, der er sekretariatschef i Danmarks Optikerforening.

"Det er ikke nær så usædvanligt i dag, at børn får briller. I enhver børnehave vil der være indtil flere, der går med briller, og derfor bliver det betragtet med meget større naturlighed," siger han.

Men derfor kan det alligevel være en udfordring for forældre at få deres lille dreng eller pige til at acceptere at skulle gå med klap og/eller briller.

Vælg den rigtige optiker

Barnet skal være tryg ved optikeren. Derfor kan det være smart at besøge optikeren alene, første gang barnet skal have briller, for at undersøge, om vedkommende har den rette kemi med dit barn.

"Nogle optikere er rigtig gode til børn, og nogle optikere er gode til andre ting. Derfor kan det være smart at spørge sig lidt for i sit netværk efter en god børneoptiker. For kun hvis barnet er glad for at komme der, bliver det en succes for barnet. De gode børneoptikere får altid en stærk lille kreds rundt om sig, som elsker at komme ind i butikken og få rettet briller," fortæller Per Michael Larsen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Robuste briller

Når du skal vælge briller til børn, er det vigtigt at finde et par, der kan holde til lidt af hvert.

"Børnene har jo ikke tanke for, hvordan de skal beskytte sig. Så brillerne skal kunne tåle at blive brugt, og de skal sidde ordentlig fast på hovedet. Derudover er det alfa og omega, at barnet selv får lov til at være med i beslutningsprocessen. Hvis de føler, at det er noget, der er blevet påduttet, bliver de ligeglade. Så giv dem lov til at vælge frit blandt de briller, som det er muligt for dem at gå med," siger Per Michael Larsen.

Læs mere om