Dagbog for en gulerod: Se en øko og en almindelig gulerod dø
Holder den økologiske gulerod sig i kortere tid end den ikke-økologiske, og hvordan ser forfaldet ud, når guleroden ligger fremme i stuetemperatur? Samvirke fotograferede en økologisk og en ikke-økologisk gulerod i 14 dage. Se, hvilken gulerod der holdt længst.
Dag 1
2 fine, nye gulerødder, sprøde, saftige og lige til at spise. Den øverste gulerod er økologisk, den nederste gulerod er ikke-økologisk, og der er ingen forskel at se på de 2. Begge gulerødder er placeret på et bord i stuetemperatur.
Dag 3
Begge gulerødder har mistet lidt af deres røde, friske farve og er gulnet en anelse, men gulerødderne er stadig fine og spiselige. Den øverste gulerod er økologisk, den nederste er ikke-økologisk.
Dag 5
Den økologiske gulerod øverst har mistet det meste af saften i den spidse del og er ved at blive bøjet som en banan. I spidsen har den fået et brunt sår. Den nederste ikke-økologiske gulerod ser stadig pæn ud.
Dag 7
Den økologiske gulerod øverst har efterhånden mistet al sin saft og begynder at blive slunken og indtørret. Den ikke-økologiske gulerod ser nu lige så miserabel ud som den økologiske. Den har fået en uklædelig mørk top og er slap i spidsen.
Dag 9
Nu ser den økologiske gulerod ud til at klare sig bedst. Den er stadig overvejende rød i farven, mens den nederste ikke-økologiske er ved at gå i brunt.
Dag 11
Gulerødderne har passeret det stadie, hvor de ville kunne indgå i en madspildsmenu. Den øverste gulerod, der er økologisk, klarer sig bedst, den nederste er ved at blive brun og tynd som en cigar.
Dag 13
Tiden rinder ud for vores 2 gulerødder, der er blevet lige miserable at se på. Den øverste er økologisk, den nederste er ikke-økologisk.
Dag 14
Sidste billede af 2 gulerødder, der lider en stille død i stuetemperatur. Den øverste gulerod er økologisk, den nederste gulerod er ikke-økologisk. De ser ud til at være lige sårbare over for tidens tand.