Butikkernes åbningstider i julen 2023 – se dem her

Har du glemt mandlen til risalamanden, eller løb du tør for rødkål? Eller mangler du den sidste julegave? Knap 700 af Coops butikker har åbent i juledagene. Det er især butikker i kæderne 365discount, Brugsen og Dagli'Brugsen, der står klar til at tage mod dig i juledagene. Læs artiklen og se, hvor du kan foretage dine juleindkøb i år

Omkring 700 butikker holder åbent i julen. Mangler du værtindegaven, eller skal du købe ind til julefrokosten, er det især butikker i kæderne 365discount, Brugsen og Dagli'Brugsen, der har åbent. 2 Kvickly-varehuse på Bornholm og Kvickly i Ebeltoft har dog også åbent i julen.

Dagli’Brugsen og Brugsen har åbent alle dage i julen

Cirka 300 butikker i Dagli’Brugsen holder åbent i hele julen. Butikkerne er typisk små, lokale butikker i mindre bysamfund, men du kan sagtens være heldig at finde en Dagli’Brugsen i en af de store byer. Butikkerne har åbent både juleaften, juledag og 2. juledag. Dagli'Brugsen har meget forskellige åbningstider - men som tommelfingerregel lukker butikkerne typisk senest klokken 15 eller 16 på juleaftensdag d. 24. december.

I efteråret 2023 konverterede Coop en række butikker fra Irma-kæden til den nye Brugsen-kæde. De første Brugsen-butikker ligger især i Storkøbenhavn, og de holder alle åbent i juledagene.
Se en oversigt over Dagli’Brugsens butikker og deres åbningstider

365discount har åbent i næsten alle butikker

365discount er Coops nye discountkæde. Kæden har efterhånden mere end 300 butikker, og langt de fleste af dem holder åbent, hvis du mangler dagligvarer i juledagene. 365discount er kendetegnet ved endnu større udvalg end de traditionelle discountbutikker, men prisen er stadig discount. Så du finder et bredt udvalg af varer til julemiddagen og julefrokosten - ligesom du kan fylde kurven (og køleskabet til lave priser).

 

Se en oversigt over de juleåbne Coop 365-butikker

Ganske få Kvickly og Superbrugsen har åbent

Det er årets omsætning, der afgør om en butik må holde åbent på søndage og på helligdage. Lukkeloven sætter nemlig grænserne for omsætning og åbningstid, men lukkeloven giver også mulighed for, at butikker kan holde længere åbent, hvis de for eksempel ligger i turistområder. Coop har ganske få Kvickly og SuperBrugsen med åbent i juledagene.

Se en oversigt over Kvicklys åbningstider

Se en oversigt over SuperBrugsens åbningstider

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvor længe har butikkerne åbent?

Butikkerne følger stort set de åbningstider, de normalt har på søndage og andre helligdage. Dog lukker de Coop-butikker, der har åbent i julen, typisk sådan: 

  • Juleaften: Lukker de fleste butikker enten klokken 12, klokken 14 eller klokken 15. 
  • 25. og 26. december: De fleste butikker åbne som normalt eller en time senere 25. december. Butikkerne er typisk åbne til: 18, 20 eller klokken 21.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvordan har butikkerne åbent omkring nytår?

Omkring nytår har alle Coops butikker åbent 31. december. Typisk lukker butikkerne omkring klokken 15. De mindste butikker har åbent lidt længere - typisk 1 time og lukker klokken 16.

1. januar er det kun de juleåbne butikker, der har åbent. Typisk åbnes senere end normalt – og åbningstiden er typisk til klokken 20 eller klokken 21. Husk at tjekke opslaget i din lokale butik.

Hvem må holde åbent i julen?

Lukkeloven sætter grænser op for, hvem der må holde åbent i juledagene. 

 

Som udgangspunkt skal butikker holde lukket juleaften, juledag og 2. juledag. Dog må supermarkeder med en omsætning på under 41,4 millioner om året have åbent. 

 

Derudover er det tilladt at holde åbent men kun sælge: 
Brød, aviser, brændstof, dyreartikler, planter og flere andre ting, selvom andre butikker skal holde lukket. 

Kilde: Lukkeloven

 

Hvor længe holder andre butikker åbent?

Andre supermarkeder er underlagt samme regler som Coop. Det er butikkens årlige omsætning, der afgør, om butikken må holde åbent juleaftensdag, juledagene og omkring nytår. De mindste supermarkeder må ofte, de største må ikke.

Butikscentre holder ikke åbent 24. december, 25. december og 26. december. Det er nemlig kun små og middelstore dagligvarebutikker, der holder åbent der. Butikscentre kan dog holde åbent længe 23. december, som er sidste almindelige åbningsdag inden jul. 

Netbutikker skal du bestille hos senest 20. december

Skal du bestille julegaven på nettet, så sørg for, at pakken kan afsendes til dig senest 20. december. Så kan posten nemlig levere pakken 23. december hos dig. Er du ikke hjemme 23. december, har mange posthuse og postbutikker åbent 23. december for afhentning af pakker. 

Nogle netbutikker kan have en aftale med posten om, at de kan indlevere senere end 20. december og stadig få pakker med til levering inden jul. Se netbutikkens hjemmeside.