Husk nu at jævne kirsebærsovsen!
Kirsebærsovs skal være sovs
Risalamanden skal være sval som nyfalden sne, kirsebærsovsen skal være varm som en sommerdag, og så er det jul med den bedste af alle desserter, eller i hvert fald den bedste, når det er juleaften, fordi det er tradition. Det er også tradition at jævne sovsen. Nogle "nøjes" med at lune glassets indhold af dessertkirsebær, men hvis du jævner, får du rigtig sovs, og det er ikke svært.
Sovsen fordeler sig smukt
Jævn kirsebærsovsen med maizenamel. Det er så nemt og går så hurtigt, at det ikke koster meget mere besvær end at varme det ene eller de to glas dessertkirsebær, du skal bruge. Når du jævner kirsebærsovsen, får du en mere færdig dessert, end når du bare bruger kirsebær fra det åbne glas. Sovsen bliver tykkere og jævnere og fordeler sig pænt ud over risalamanden, mens de syltede kirsebær i lage har det med at løbe tyndt lige som solbærsyltetøj.
1 glas kirsebær til 6 personer
Hvis I er op til 6 om julebordet, kan du bruge et glas dessertkirsebær uden sten på ca. 370 gram. Til jævningen skal du bruge 2 spsk. koldt vand og 1 spsk. majsstivelse. Varm kirsebærrene op i saften. Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og kom den i kirsebærrene.
Kog sovsen op ved svag varme, til den jævner og server sovsen lun til risalamanden.
Måske har du lyst til at pimpe din sovs, så den ikke smager helt, som den plejer. Prøv en aften, hvor der ikke står så meget på spil, og smag, hvad der virker godt. Du kan bruge revet appelsinskal fra en økologisk appelsin, lakridspulver, kanel eller måske et lille skvæt rom.
Artiklen er opdateret med nye billeder i 2020.