jul

Husk nu at jævne kirsebærsovsen!

Du får en mere jævn fordeling af kirsebærsovsen på risalamanden, når du jævner den først. Har du lyst, kan du prøve at smage den til med noget nyt i år. Måske et glas rom?

Risalamanden er en dansk opfindelse - og for mange er det den bedste af alle desserter, når det er jul

Kirsebærsovs skal være sovs

Risalamanden skal være sval som nyfalden sne, kirsebærsovsen skal være varm som en sommerdag, og så er det jul med den bedste af alle desserter, eller i hvert fald den bedste, når det er juleaften, fordi det er tradition. Det er også tradition at jævne sovsen. Nogle "nøjes" med at lune glassets indhold af dessertkirsebær, men hvis du jævner, får du rigtig sovs, og det er ikke svært.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sovsen fordeler sig smukt

Jævn kirsebærsovsen med maizenamel. Det er så nemt og går så hurtigt, at det ikke koster meget mere besvær end at varme det ene eller de to glas dessertkirsebær, du skal bruge. Når du jævner kirsebærsovsen, får du en mere færdig dessert, end når du bare bruger kirsebær fra det åbne glas.  Sovsen bliver tykkere og jævnere og fordeler sig pænt ud over risalamanden, mens de syltede kirsebær i lage har det med at løbe tyndt lige som solbærsyltetøj.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

1 glas kirsebær til 6 personer

Hvis I er op til 6 om julebordet, kan du bruge et glas dessertkirsebær uden sten på ca. 370 gram. Til jævningen skal du bruge 2 spsk. koldt vand og 1 spsk. majsstivelse. Varm kirsebærrene op i saften. Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og kom den i kirsebærrene.

Kog sovsen op ved svag varme, til den jævner og server sovsen lun til risalamanden.

Måske har du lyst til at pimpe din sovs, så den ikke smager helt, som den plejer. Prøv en aften, hvor der ikke står så meget på spil, og smag, hvad der virker godt. Du kan bruge revet appelsinskal fra en økologisk appelsin, lakridspulver, kanel eller måske et lille skvæt rom.

Artiklen er opdateret med nye billeder i 2020.

Læs mere om