Butikkernes åbningstider i julen 2022 – se dem her

Har du glemt mandlen til risalamanden, eller løb du tør for rødkål? Eller mangler du den sidste julegave? En lang række butikker har åbent i julen – blandt andet har 700 af Coops butikker åbent i juledagene. Se en oversigt over, hvornår butikkerne har åbent. Det er især butikker i kæderne 365discount, Irma, fakta og Dagli'Brugsen, der har juleåbent

Omkring 700 butikker holder åbent i julen. Det er butikker i kæderne fakta, Dagli'Brugsen og Irma, hvor en del butikker har åbent. 3 butikker i Kvickly-kæden har også åbent i julen. 

Dagli’Brugsen har åbent alle dage i julen

Cirka 300 butikker i Dagli’Brugsen holder åbent i hele julen. Butikkerne er typisk små, lokale butikker i mindre bysamfund, men du kan sagtens være heldig at finde en Dagli’Brugsen i en af de store byer. Butikkerne har åbent både juleaften, juledag og 2. juledag. Dagli'Brugsen har meget forskellige åbningstider - men som tommelfingerregel lukker butikkerne typisk senest klokken 15 eller 16 på juleaftensdag d. 24. december.

Se en oversigt over Dagli’Brugsens butikker og deres åbningstider

365discount har åbent i næsten alle butikker

365discount er Coops nye discountkæde. Kæden har efterhånden mere end 300 butikker, og langt de fleste af dem holder åbent, hvis du mangler dagligvarer i juledagene. 365discount er kendetegnet ved endnu større udvalg end de traditionelle discountbutikker, men prisen er stadig discount. Så du finder et bredt udvalg af varer til julemiddagen og julefrokosten - ligesom du kan fylde kurven (og køleskabet til lave priser).

Dog kan nogle af de største butikker holde lukket. Det er nemlig butikkens omsætning, der afgør, om butikken må holde åbent på helligdage. 

Se en oversigt over de juleåbne Coop 365-butikker

fakta har også juleåbne butikker

Glemt kirsebærsovsen eller løbet tør for kartofler til anden eller rugbrød til julefrokosten? Så slå et smut forbi din lokale faktabutik. Coop har få fakta-butikker tilbage. Næsten alle faktas tilbageværende butikker har åbent alle juledagene.

Se en oversigt over fakta-butikkerne og deres åbningstider

50 Irma-supermarkeder holder juleåbent

En stor del af Irmas butikker – cirka 50 af supermarkederne med et Irma-skilt på facaden – holder åbent både juleaften, juledag og 2. juledag. 

Klik ind og se, hvor Irma har åbent i juledagene

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Bestil på coop.dk/mad onsdag - og få leveret lillejuleaften

Bor du i en af landets store byer, kan du bestille dagligvarer på coop.dk/mad helt frem til torsdag aften d. 22. december. Så bliver varerne leveret 23. december. I andre områder af Danmark skal du være lidt før ude med bestillingen, hvis du skal have dagligvarer leveret inden jul. Tjek på coop.dk/mad, hvor du indtaster dit postnummer og få oplyst mulige leveringstidspunkter. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvor længe har butikkerne åbent?

Butikkerne følger stort set de åbningstider, de normalt har på søndage og andre helligdage. Dog lukker de Coop-butikker, der har åbent i julen, typisk sådan: 

Juleaften: Lukker de fleste butikker enten klokken 12, klokken 14 eller klokken 15. 
25. og 26. december åbent til: 18, 20 eller klokken 21.

Hvordan har butikkerne åbent omkring nytår?

Omkring nytår har alle Coops butikker åbent 31. december. Typisk lukker butikkerne omkring klokken 15. De mindste butikker har åbent lidt længere - typisk 1 time og lukker klokken 16.

1. januar er det kun de juleåbne butikker, der har åbent. Typisk åbnes senere end normalt – og åbningstiden er typisk til klokken 20 eller klokken 21. Husk at tjekke opslaget i din lokale butik.

Hvem holder åbent i julen?

Lukkeloven sætter grænser op for, hvem der må holde åbent i juledagene. 

 

Som udgangspunkt skal butikker holde lukket juleaften, juledag og 2. juledag. Dog må supermarkeder med en omsætning på under 38,1 millioner om året have åbent. 

 

Derudover er det tilladt at holde åbent men kun sælge: 
Brød, aviser, brændstof, dyreartikler, byggemarkedsvarer, planter og flere andre ting, selvom andre butikker skal holde lukket. 

Kilde: Lukkeloven

 

Hvor længe holder andre butikker åbent?

Andre supermarkeder er underlagt samme regler som Coop. Det er butikkens årlige omsætning, der afgør, om butikken må holde åbent juleaftensdag, juledagene og omkring nytår. De mindste supermarkeder må ofte, de største må ikke.

Butikscentre holder ikke åbent 24. december, 25. december og 26. december. Det er nemlig kun små og middelstore dagligvarebutikker, der holder åbent der. Butikscentre kan dog holde åbent længe 23. december, som er sidste almindelige åbningsdag inden jul. 

Netbutikker skal du bestille hos senest 21. december

Skal du bestille julegaven på nettet, så sørg for, at pakken kan afsendes til dig senest 21. december (og 20. december, hvis pakkemodtageren bor på Bornholm). Så kan posten nemlig levere pakken 23. december hos dig. Er du ikke hjemme 23. december, har mange posthuse og postbutikker åbent 23. december for afhentning af pakker. 

Nogle netbutikker kan have en aftale med posten om, at de kan indlevere senere end 21. december og stadig få pakker med til levering inden jul. Se netbutikkens hjemmeside.