Bryg bedre filterkaffe: 5 råd, der gør kaffen ekstra god

Uanset om du brygger din filterkaffe på kaffemaskine, eller selv hælder vandet over de kværnede bønner, så er der nogle simple håndtag, du kan skrue på, for at få kaffen til at smage ekstra godt. Her får du 5 råd til at brygge en bedre filterkaffe.

De 5 råd, der bliver gennemgået i videoen    

  • Skyl filteret
  • Filtrer vandet
  • Brug nykværnede kaffebønner
  • Vej kaffen af på en vægt: 28-30 g til 500 ml vand

Hvis du selv hælder vand over bønnerne (pour over kaffe):

  • Lad kaffen blomstre og hæld vandet på i cirkelbevægelser

TIP: Husk, at kaffen smager bedst, når den er nybrygget. Står kaffen længe på termokande eller varmeplade, kan den få en bitter eller sur smag.

Sådan rengør du termokanden

Termokander kan give selv den bedste kaffe en grim smag, hvis de ikke rengøres ordentligt. Sørg for at skylle kanden med varmt vand før og efter, du har brugt den. Er det ikke nok, kan du rense termokanden ved at hælde kogende vand til kanten og putte en opvasketablet eller en tablet til termokander i. Lad blandingen stå natten over, skyl godt efter, så sæberesterne er helt væk, inden du tager den i brug igen.  

Kilder: onsk.dk, merrild-kaffe.dk, taenk.dk og madensverden.dk