7 gode råd til at komme i fitness

Hvis sofaen holder for godt fast i dig, og undskyldningerne hober sig op for ikke at komme i fitness, så kommer der her nogle gode råd til at komme ned i dit lokale fitnesscenter.

Find det rigtige center

Når du melder dig ind i et fitnesscenter, skal du sørge for, at du synes, det er et rart sted at være. Hvis du er tilfreds med centret, vil du bruge mere tid der. Overvej, om du skal gå efter klubberne med indforstået jargon og gensyn med de samme mennesker eller de kommercielle centre, hvor der er nye ansigter hver uge.

Få det ind i kalenderen

Sæt dig ned om søndagen og skriv træningsaftalerne ind i din kalender på lige fod med dine andre planer. Ellers vil motionen komme til at vige, når andre vigtige ting kommer op.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Træn ofte

Jo oftere du træner, jo mere tilfreds vil du også være med dit fitnesscenter. Du vil føle, at pengene er bedre givet ud

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Få hjælp af de ansatte

Hvis træningsmotivationen svigter, og det bliver for ensartet med den samme træning hver gang, så udnyt, at fitnesscentrene har folk ansat til at hjælpe dig. Hvis du modtager træningsrådgivning, viser undersøgelser, at du træner mere regelmæssigt, end hvis du ikke modtager rådgivning.

Meld dig på hold

Hvis du træner på hold, vil du formentlig også træne mere. 75 procent af de holdtrænende træner regelmæssigt. Det er 15 procent mere end for de individuelt trænende

Vær social, men få sved på panden

Selvom det er godt, at det sociale fungerer, skal du stadig sørge for at komme op i tempo og udnytte tiden i fitnesscentret

Sæt konkrete mål

Det kan være dræbende for motivationen, hvis man træner uden at vide hvorfor. Sæt mål, der er til at nå. Hvis målet bare er at komme i bedre form, bliver det ofte demotiverende, fordi målestokken for den gode form ikke er defineret. Sæt dig handlingsorienterede mål , eksempelvis hurtigere tid på fem kilometer, et antal kilo, du vil kunne løfte, eller et bestemt antal armstræk, du vil kunne lave. Fokuser hellere på at gå en buksestørrelse ned og på at tabe et antal centimeter rundt om maven eller låret, end at tabe et vist antal kilo.

Kilde: fitnessforsker Kasper Lund Kirkegaaard og psykolog Christian Madsen fra Fullperformance

Læs mere om