Smutvejen: 7 minutter er nok til at redde din kondition

7 minutter om dagen er alt, hvad du behøver, for at holde dig i form. Det behøver hverken være tidskrævende, dyrt eller besværligt at dyrke effektiv motion. Du skal bare bruge dit gulv, din væg og en stol, viser ny forskning.

Du kan klare motionen på 7 minutter

HICT. Du kan lige så godt lære bogstaverne udenad med det samme, for du bliver glad for dem. High Intensity Circuit Training eller høj-intensivt træningskredsløb, som det bedst oversættes til på dansk, er nem.

7 minutters motion dagligt kan give store helbredsmæssige gevinster

Et større forskningsprojekt, der er publiceret i det anerkendte amerikanske tidsskrift American College of Sports Medicin, viser nemlig, at bare 7 minutters motion dagligt kan give store helbredsmæssige gevinster.

Her er de tolv øvelser:

 

 

 1. Sprællemand
 2. Sid op ad mur
 3. Armstræk
 4. Mavebøjninger
 5. Træd op på stol
 6. Squat
 7. Tricepsøvelser på stol
 8. Planken
 9. Løb på stedet med knæløft
 10. Lunge
 11. Armstræk med rotation
 12. Planken på siden

 

 

»Personer, som tidligere har troet, at de ikke havde tid til at motionere, kan nu bytte lang træningstid ud med stor træningseffekt og få de samme heldbreds- og motionsgevinster på meget mindre tid,« som det hedder i den videnskabelige artikel.  

Pres dig selv og hold øje med uret

Fremgangsmåden er simpel.

Hver af de 12 øvelser laves i 30 sekunder, og mellem hver øvelse holder man 10 sekunders pause. Det er vigtigt, at man presser sig selv meget, hvis den kortvarige motion skal have optimal effekt.

Forestiller man sig en personlig ubehagsskala fra 1 til 10, skal man gerne ligge på 8 hele vejen igennem.

Læs mere om