6 ting du skal vide, før du køber en melkværn

Køb en melkværn, mærk duften, når du kværner og bag brød hvis lige du aldrig har smagt før.

Smagen forlader melet, mens det venter på at blive brugt. Dit eget friskmalede mel er fuldt af smag.

Bliv forelsket i din melkværn

Du kan blive lige så forelsket i din melkværn, som i din fantastiske espressomaskine.  Forbered dig på at falde i svime over aromaen af dit eget friskkværnede mel. Duften beruser dig måske på samme måde som duften af nymalet kaffe.

Find den melkværn, der passer til dit behov

Find den kværn, der passer til dit behov.

Skal den være rustik og smuk af bøgetræ, eller skal den være mere køkkenmaskineagtig.  Find ud af, hvor stor kapacitet, den skal have.

En kværn på 6 kg er en forholdsvis lille kværn, men 6 kg er en god størrelse til husholdningsbrug. Det tager ca. 10 minutter for kværnen at male 1 kg. mel.

    Du kan søge efter kværne på nettet se eks.:
    •    Aurion: http://www.aurion.dk
    •    Kornkværnen.dk: http://www.kornkvaernen.dk
    •    Naturkost-Odense: http://www.naturkost-odense.dk

Eller hvis du holder af at besøge Berlin, så læg turen omkring dette lækre supermarked Naturkaufhaus i Steglietz, hvor det kan lade sig gøre at finde et godt tilbud.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lad melkværnen stå fremme

Det bedste er at have melkværnen stående fremme på køkkenbordet, så er der størst chance for at du får den brugt. Ender den i et skab, kommer du let til at glemme den.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Undersøg, hvordan du finder korn til din melkværn

Måske har du mulighed for at finde korn hos en on-line leverandør. Se eventuelt Aurion. Det kan også være, at du bor gunstigt i forhold til en gårdbutik, der sælger korn.

Gør melkværnen ren med en støvsuger

En melkværn støver, mens den arbejder. Det problem får du løst ved at lægge et viskestykke hen over kværnen, når den er i brug. Frygt ikke rengøring af melkværnen. Den er nem at få ren efter brug med en støvsuger med et rent mundstykke.

Bag brød med masser af smag

Glæd dig til at bage med mel fra egen melkværn og servere det for andre. Du vil sandsynligvis opleve, at dit brød slår byens bedste bagere med flere længder. Der er masser af smag i dit eget friskkværnede mel, fordi smagsstofferne er flygtige og forlader melet, jo længere det venter på at blive brugt, og brødkrummen bliver dejlig sej og drøj.