5 ting du aldrig må gøre, når du barberer ben

Snart er det tid til at lufte de vinterblege arme og ben i lette sommerkjoler. For mange betyder det, at ben og armhuler skal barberes. Louise Krogh er kosmetiker og faglærer ved Style & Wellness College Aalborg. Få hendes råd, før du svinger skraberen.

Huden skal være ren, og skraberen skal være din egen, når du barberer dine ben

Bedre at vokse end at skrabe

Louise Krogh anbefaler, at du får vokset dine hår hos en professionel, hvis du har mulighed for det. Det er mere skånsomt for huden, og hårene føles ikke så tykke, når de vokser ud igen. Hårene bliver ikke tykkere af at blive barberet, men de føles tykkere, fordi de bliver fjernet med et skråt snit. Ved voksning vokser hårene ud i en spids. 

Har du ikke mulighed for at lade en professionel tage sig af de uønskede hår, så følg Louise Kroghs råd og undgå irritation, knopper, bumser og betændelse. 

Barber aldrig på snavset hud

Tag gerne et bad, før du barberer dig. Det er vigtigt, at du kun skraber på ren hud. 

Mange har prøvet at få knopper eller bumser efter en barbering. Det skyldes, at enten huden eller barberbladet ikke har været rent. Det kan give betændelse i hårsækkene. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skrab aldrig på tør hud

Når du fugter huden, glider barberbladet lettere på huden. På tør hud rykker du i huden i stedet for at glide henover. Derfor skal du altid sørge for, at din hud er fugtig, når du barberer dig. 

Brug barberskum eller creme, der gør barberingen mere skånsom for huden. Nogle af produkterne virker desinficerende og plejende. 

Det er en god idé at eksfoliere huden, så døde hudceller fjernes. På den måde undgår du indgroede hår, der kan give betændelse i hårsækkene. Gør det gerne 1-2 gange om ugen. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Del aldrig din skraber med andre

Når du lader skraberen glide hen over huden, er det ikke kun hårene, der ender på bladet. Det gør døde hudceller og snavs fra kroppen også. Vi har alle forskellige bakteriefloraer, og derfor skal du ikke låne andres skraber eller dele din egen med resten af familien. 

Til gengæld må du gerne skrabe både ben, arme og bikinilinje med samme skraber – så længe det er din egen. 

Pas på parfumen

Når du er færdig med barbere dig, er det vigtigt, at huden får tilført fugt og pleje. Smør derfor med en god bodylotion. Nogle mennesker tåler parfume, mens andre kan opleve, at huden svier og gør ondt. Har du sart hud, så pas godt på produkter med parfume. 

Du skal også være opmærksom på solen. Nogle tåler ikke solen, lige efter at de har barberet ben. 

Barber dig ikke før sport

Undgå at barbere dig, lige før du skal dyrke sport eller lave noget, der får dig til at svede meget. Sved er urent, så du risikerer, at der går betændelse i en hårsæk. Vent hellere, til du er færdig med den sveddryppende aktivitet og alligevel har været i bad. 

Læs mere om