Annoncørbetalt indhold fra Ribera del Duero
vin

5 steder i det centrale Nordspanien, du SKAL se, når du er på vintur i Ribera del Duero

En vinrejse til Ribera del Duero handler om meget mere end vinen i sig selv. Området byder på en lang række oplevelser rundt om vinen, som på spændende vis folder historien om Ribera del Duero ud.

I den historiske by Aranda del Duero kan man gå på opdagelse i et labyrintlignende underjordisk stisystem af vinkældre.

1. Underjordiske labyrinter

I flere af byerne i Ribera del Duero er der mere at komme efter, end det blotte øje kan se. Ikke mindst i den historiske by Aranda del Duero kan man gå på opdagelse i et labyrintlignende underjordisk stisystem af vinkældre, som er blevet opført mellem det 12. og 17. århundrede. Dengang blev de brugt til at opbevare madvarer køligt, men i dag tjener kældrene mest af alt som mål for spændende besøg for vinelskere, som kan nyde gode vine fra Ribera del Duero til fortællingen om fortidens historier og måder at gøre tingene på. Det er blandt andet muligt at booke guidede ture, således at man kan komme på besøg i flere af disse underjordiske kældre, på spansk kendt som lagares.

 

Slottet i Peñafiel  ligger på en bakketop, hvorfra man som besøgende har en fremragende udsigt over området.

2. Castillo de Peñafiel

Slottet i Peñafiel er et absolut must, når man besøger Ribera del Duero. Det gamle slot ligger på en bakketop, hvorfra man som besøgende har en fremragende udsigt over området. Slottets opførelse begyndte i 900-tallet som et led i kampen for at holde de arabiske fjender på afstand. I dag tjener slottet blandt andet som museum, der på spændende og flot vis indfører sine gæster i alt, hvad der har med vinproduktionen i Ribera del Duero at gøre. Man kan gå på opdagelse på egen hånd på museet eller booke en guidet tur. Det er også muligt at deltage i smagninger af de lokale vine. 

 

Læs mere her: http://www.provinciadevalladolid.com/es/museo-provincial-vino

Bodegas Portia er en af ​​de nyere vingårde og fra 2010. Vingården er tegnet af det berømte arkitektfirma Foster & Partners (Norman Foster), der har forsøgt at nytænke vingårdens design og funktioner og få dem til at smelte sammen. 

3. Besøg vingårdene

Ingen tur til Ribera del Duero uden at besøge én eller flere vingårde. Langt de fleste vingårde tilbyder besøg for turister, som typisk inkluderer en rundvisning, smagning af et udvalg af producentens vine og i visse tilfælde også en souvenir at tage med hjem. Blandt de prisvenlige finder man Bodegas Protos i Peñafiel, som man passende kan besøge i forbindelse med en visit på Castillo de Peñafiel – her koster et besøg kun 11 euro. Vingårdene varierer i stil fra det historiske til ekstremt moderne, højteknologiske bygninger. I førstnævnte afdeling kunne et besøg på Bodegas Arzuaga Navarro (5 euro) være en mulighed, mens Bodegas Portia (11 euro) repræsenterer den moderne stil med sit vineri opført i 2010 efter den britiske stjernearkitekt Norman Fosters kunstneriske streg. Flere vinproducenter i området tilbyder også overnatning, således at man for alvor kan få den fulde oplevelse med.

 

Find flere vingårde at besøge her: https://www.rutadelvinoriberadelduero.es/en

4. Ruta del Vino

Ribera del Dueros vinrute byder på et væld af oplevelser lige fra vingårde til restauranter i alle prisklasser og stilarter og til museer og andre kulturelle oplevelser. På den officielle hjemmeside https://www.rutadelvinoriberadelduero.es/en får man et let og overskueligt overblik over det store hav af muligheder, som vinruten har at byde på, hvad enten man er på jagt efter den aktive ferieform med ture rundt i vinmarkerne eller er til de bedste vinbarer og restauranter. Mulighederne er mange, så begynd med fordel planlægningen i god tid. 

Ribera del Dueros vinrute byder på et væld af oplevelser og smuk natur.

5. Oplev naturen

En rejse til Ribera del Duero giver også rig mulighed for naturoplevelser – med eller uden vinen som omdrejningspunkt. Man kan eksempelvis booke guidede cykelture gennem vinmarkerne ad nogle timers varighed eller tage på længerevarende ture, som strækker sig over flere dage. Duero-floden, som løber gennem området, er en anden smuk attraktion, som også går igennem flere byer, hvor man med fordel kan sætte sig og nyde godt af klassiske spanske retter, tapas og selvfølgelig masser af gode vine fra Ribera del Duero. 

Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med Ribera del Duero.

Læs mere om