3 tips til at tage flotte madbilleder

Madbilleder uden naturligt lys ender sjældent godt, og ensfarvet mad er no-go. Med 3 tips fra madfotograf Line Falck er der gode chancer for at tage vellykkede billeder af din mad

Vi fotograferer vores mad som aldrig før, men har du egentlig styr på, hvordan du får maden til at tage sig bedst ud på billedet? Her giver madfotograf Line Falck tre tips til, hvordan du nemt kan sætte barren højere for dine madfotos.

1. Fotografér i dagslys

Hvis det kan lade sig gøre, så fotografér din mad i dagslys, for eksempel ved at stille dig hen til et vindue. Naturligt lys er det bedste alternativ til professionel lyssætning. Naturligt lys giver maden et køligt, blåligt farveskær, som får den til at se mere frisk ud, mens lys fra en stuelampe giver maden et gulligt skær, der kan få maden til at se lidt kedelig eller endda gammel ud.

Leg selv med forskellen mellem professionel lyssætning og dårligt lys i slideren herunder.

2. Fotografér maden ovenfra og tæt på

Mange madprofiler, madblogs og kogebøger har det til fælles, at maden ofte er fotograferet ovenfra. Forklaringen er, at det er nemmere at få et rent og enkelt udtryk i sit billede, når man ikke har en baggrund med, hvor der lige hænger en stikkontakt eller noget vasketøj og roder. Du kan også gøre det simpelt  ved at komme meget tæt på maden, så der ikke er for meget andet i billedet.

3. Pynt din ensfarvede mad

En brunlig gryderet på en tallerken ikke er det allermest dekorative. Øjet vil lede efter kontrast i billedet, og her er krydderurter altid gode. Den brune gryderet bliver mere interessant med persille på, og på samme måde bliver en suppe sjovere at se på, hvis du rører lidt creme fraiche i eller rister nogle kerner til drys.

Læsernes bedste madbilleder

I Samvirkes foodporn-konkurrence bad vi jer, vores læsere, om at vise os jeres flotteste madbillede på Instagram. Herunder kan du se et udvalg af billederne.

Læs mere om