Voksenmælkesnitte
DESSERT

Voksenmælkesnitte

Mælkesnitter er ikke kun for børn. Server dem gerne for dine gæster som dessert, og imponér med denne udgave for voksne, hvor du tilfører den karakteristiske smag af blåskimmelost og friskheden fra klementiner.   Opskrift:www.ostogko.dk
  • 4 Personer

Pain d'épices

450 g hvedemel
75 g rugmel
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
0.25 tsk. muskatnød
0.25 tsk. sort stødt peber
0.25 tsk. stødt nellike
0.25 tsk. stødt korianderfrø
1 spsk. bagepulver
75 g smør
300 g honning
2 stk. æg
3 dl. mælk

Blåskimmelmousse

50 g blåskimmelost eks. Thise Blå Kornblomst
25 g cremefraiche 18%
15 g honning
1 blad husblas
1 stk. klementin Brug saften
1.5 dl. piskefløde

Kandiserede klementinchips

2 stk. klementiner
1 dl. vand
1 dl. sukker

Klementinperler

40 g sagogryn
1 stk. klementin Brug saften
4 cl. gin Gerne en slåen-gin. (Kan udelades eller erstattes af anden alkohol)
lidt salt

Fyld

4 spsk. marmelade Gerne klementinmarmelade

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk smør og honning luftigt. Tilsæt æggene et efter et og til sidst mælken. 
  2. 2
    Rør alle de tørre ingredienser sammen, og sigt de tørre ingredienser i blandingen og ælt sammen.
  3. 3
    Kom i en smurt bageform og bag 50 minutter ved 190 º. Der er mere brød, end du skal bruge, men det er svært at lave mindre portioner. Det passer lige til en 2l bageform.
  4. 4
    Pisk blåskimmelosten sammen med creme-fraiche og honning, til det er en ensartet masse. 
  5. 5
    Udblød husblassen i 5 minutter og smelt den i saften fra klementinen. Pisk i blåskimmelcremen.
  6. 6
    Pisk fløden og fold den i. 
  7. 7
    Kom på en sprøjtepose og lad moussen køle.
  8. 8
    Skær 1 klementin i millimetertynde skiver på tværs af fileterne. Så tyndt som muligt. 
  9. 9
    Bring vand og sukker i kog. Sluk for varmen og lad skiverne marinere 4 minutter i lagen. 
  10. 10
    Læg dem på bagepapir og tør i ovnen 3-5 timer ved 80 grader varmluft. Hold øje med dem en gang i timen og tag dem ud, når de er helt tørre. 
  11. 11
    Pil forsigtigt klementinchipsene af og opbevar overskydende chips i en lufttæt beholder.
  12. 12
    Kog sagogrynene i saltet vand i cirka 7 minutter. Skyl dem i koldt vand og vend med klementinsaft og slåen-gin. Lad det gerne trække en times tid eller mere.
  13. 13
    Rist 8 skiver pain d’épices på begge sider. 
  14. 14
    Smør 4 skiver med marmelade. Brug her klementinmarmelade eller evt. orangemarmelade. Sæt dutter af blåskimmelmoussen med sprøjteposen på de 4 andre. Læg skiverne sammen to og to til snitter. 
  15. 15
    Pynt med et par ekstra dupper mousse, sagoperler, klementinchips og blomster.