Voksenmælkesnitte
Mælkesnitter er ikke kun for børn. Server dem gerne for dine gæster som dessert, og imponér med denne udgave for voksne, hvor du tilfører den karakteristiske smag af blåskimmelost og friskheden fra klementiner.
Opskrift:www.ostogko.dk

- 4 Personer
Pain d'épices
450 g | hvedemel |
75 g | rugmel |
1 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | stødt ingefær |
0.25 tsk. | muskatnød |
0.25 tsk. | sort stødt peber |
0.25 tsk. | stødt nellike |
0.25 tsk. | stødt korianderfrø |
1 spsk. | bagepulver |
75 g | smør |
300 g | honning |
2 stk | æg |
3 dl. | mælk |
Blåskimmelmousse
50 g | blåskimmelost eks. Thise Blå Kornblomst |
25 g | cremefraiche 18% |
15 g | honning |
1 blad | husblas |
1 stk. | klementin Brug saften |
1.5 dl. | piskefløde |
Kandiserede klementinchips
2 stk | klementiner |
1 dl. | vand |
1 dl. | sukker |
Klementinperler
40 g | sagogryn |
1 stk. | klementin Brug saften |
4 cl. | gin Gerne en slåen-gin. (Kan udelades eller erstattes af anden alkohol) |
lidt | salt |
Fyld
4 spsk. | marmelade Gerne klementinmarmelade |
Sådan gør du
- 1.Pisk smør og honning luftigt. Tilsæt æggene et efter et og til sidst mælken.
- 2.Rør alle de tørre ingredienser sammen, og sigt de tørre ingredienser i blandingen og ælt sammen.
- 3.Kom i en smurt bageform og bag 50 minutter ved 190 º. Der er mere brød, end du skal bruge, men det er svært at lave mindre portioner. Det passer lige til en 2l bageform.
- 4.Pisk blåskimmelosten sammen med creme-fraiche og honning, til det er en ensartet masse.
- 5.Udblød husblassen i 5 minutter og smelt den i saften fra klementinen. Pisk i blåskimmelcremen.
- 6. Pisk fløden og fold den i.
- 7.Kom på en sprøjtepose og lad moussen køle.
- 8.Skær 1 klementin i millimetertynde skiver på tværs af fileterne. Så tyndt som muligt.
- 9.Bring vand og sukker i kog. Sluk for varmen og lad skiverne marinere 4 minutter i lagen.
- 10.Læg dem på bagepapir og tør i ovnen 3-5 timer ved 80 grader varmluft. Hold øje med dem en gang i timen og tag dem ud, når de er helt tørre.
- 11.Pil forsigtigt klementinchipsene af og opbevar overskydende chips i en lufttæt beholder.
- 12.Kog sagogrynene i saltet vand i cirka 7 minutter. Skyl dem i koldt vand og vend med klementinsaft og slåen-gin. Lad det gerne trække en times tid eller mere.
- 13.Rist 8 skiver pain d’épices på begge sider.
- 14.Smør 4 skiver med marmelade. Brug her klementinmarmelade eller evt. orangemarmelade. Sæt dutter af blåskimmelmoussen med sprøjteposen på de 4 andre. Læg skiverne sammen to og to til snitter.
- 15.Pynt med et par ekstra dupper mousse, sagoperler, klementinchips og blomster.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen,
#dessert,
#weekend og gæster,
#gæstemad og fest og #hjemmelavet