Tomatsalat med stegt aubergine og hvidløgscreme
- 4 Personer
Tomatsalat med stegt aubergine
1 stk. | aubergine |
2 spsk. | olivenolie |
- | salt |
- | peber |
1 stk. | rødløg |
4 stk. | tomater ,almindelige eller bøftomater |
250 g | cherrytomater ,f.eks. farvede |
1 pose | blandet salat |
1 bundt | basilikum |
hvidløgscreme
2 dl. | græsk yoghurt |
1 fed | hvidløg |
- | saft af ½ citron |
- | salt |
- | peber |
1 spsk. | olivenolie |
- | Tilbehør : F.eks. brød og grillede padronpebre |
Sådan gør du
-
1Skær auberginen i skiver på langs. Pensel med olivenolie og drys med salt. Gril aubergineskiverne i 6-7 minutter, til de er helt møre og godt grillede. Drys med salt og peber. Lad skiverne afkøle lidt, og skær dem i mindre stykker.
-
2Pil og skær rødløget i tynde både. Skær tomaterne i skiver og halver cherrytomaterne.
-
3Pil og pres 1 fed hvidløg. Rør græsk yoghurt med hvidløg, citronsaft, salt, peber og lidt olivenolie.
-
4Vend den blandede salat med grillet aubergine og tilføj tomaterne. Anret salaten med aubergine og tomater i små skåle eller på et stort fad. Top salaten med striber af hvidløgscreme og kom rødløg og plukket basilikum på toppen.
-
5Server salaten som tilbehør til alverdens sensommermad. Eller server den sammen med andre vegetarretter eller til en grillet steak.
-
6Når grillen er tændt – køb en stor bakke smukke, grønne padronpebre. Vend dem med lidt olivenolie og drys med salt. Gril dem 3-4 minutter, til de er let møre.