Tomatsalat med stegt aubergine og hvidløgscreme
SNACKS OG TILBEHøR

Tomatsalat med stegt aubergine og hvidløgscreme

Bøftomater, cherrytomater eller helt almindelige tomater. Alle smager de fantastisk. Her er de forvandlet til en lækker salat med rødløg og basilikum serveret med stegt aubergine og hvidløgscreme.
  • 4 Personer

Tomatsalat med stegt aubergine

1 stk. aubergine
2 spsk. olivenolie
- salt
- peber

1 stk. rødløg
4 stk. tomater ,almindelige eller bøftomater
250 g cherrytomater ,f.eks. farvede
1 pose blandet salat
1 bundt basilikum

hvidløgscreme

2 dl. græsk yoghurt
1 fed hvidløg
- saft af ½ citron
- salt
- peber

1 spsk. olivenolie
- Tilbehør
: F.eks. brød og grillede padronpebre

Sådan gør du

  1. 1
    Skær auberginen i skiver på langs. Pensel med olivenolie og drys med salt. Gril aubergineskiverne i 6-7 minutter, til de er helt møre og godt grillede. Drys med salt og peber. Lad skiverne afkøle lidt, og skær dem i mindre stykker.
  2. 2
    Pil og skær rødløget i tynde både. Skær tomaterne i skiver og halver cherrytomaterne.
  3. 3
    Pil og pres 1 fed hvidløg. Rør græsk yoghurt med hvidløg, citronsaft, salt, peber og lidt olivenolie.
  4. 4
    Vend den blandede salat med grillet aubergine og tilføj tomaterne. Anret salaten med aubergine og tomater i små skåle eller på et stort fad. Top salaten med striber af hvidløgscreme og kom rødløg og plukket basilikum på toppen.
  5. 5
    Server salaten som tilbehør til alverdens sensommermad. Eller server den sammen med andre vegetarretter eller til en grillet steak.
  6. 6
    Når grillen er tændt – køb en stor bakke smukke, grønne padronpebre. Vend dem med lidt olivenolie og drys med salt. Gril dem 3-4 minutter, til de er let møre.