Tigerrejer i gelé
AFTENSMAD

Tigerrejer i gelé

En lækker forret med tigerrejer på en gammeldags måde, som vil overraske de fleste middagsgæster.
  • 4 Personer

Fyld

- tigerreje
- Bælgede ærter
- bambusskud
- koriander
- ørredrogn

Gele

1 l. fond
4 stk. gelatineblade

Sådan gør du

  1. 1
    Mængden af ovenstående vælges efter smag og behag.
  2. 2
    Det skal se godt ud i glasset og i geléen, så det er en god ide ikke at fylde for meget i.
  3. 3
    Fonden koges på kalveben, som først brunes i ovnen og derefter dækkes med koldt vand i en gryde og koges.
  4. 4
    Med en øse skummer man fonden for fedt og urenheder.
  5. 5
    Fonden saltes.
  6. 6
    Grofthakkede løg, gulerødder, porre, knoldselleri brunes i ovnen med tomatpure over.
  7. 7
    Hvorefter det blandes i fonden med kalvebenene.
  8. 8
    Der tilsættes persillestilk og laurbærblade efter smag.
  9. 9
    Kalvebenene og grøntsagerne brunes i ovnen dels på grund af smagen og dels for at give farve til fonden.
  10. 10
    Den færdige fond smages til med krydderier efter eget ønske.
  11. 11
    Man skal være opmærksom på, at fonden skal være kraftig for at give smag til retten.
  12. 12
    Noget af smagen forsvinder, når fonden køles, så det gør ikke noget, at den er lidt kraftig, når man smager den til.
  13. 13
    Det er en god ide at tage halv hønsefond og halv kalvefond til forretten.
  14. 14
    Hønsefonden er mildere i smagen og passer godt til rejerne.
  15. 15
    Til 4 portioner bruges cirka ½ liter fond og 4-5 gelatineblade.
  16. 16
    Gelatinebladene blødes op i koldt vand.
  17. 17
    Når fonden er færdig, varmes den op, og husblas tilsættes.
  18. 18
    Der røres, indtil husblassen er fuldstændig opløst.
  19. 19
    Den varme suppe tilsat husblas hældes forsigtigt over ingredienserne og sættes på køl natten over.