Tærte med grønne bønner og kapers
FORRET

Tærte med grønne bønner og kapers

Lækker og nem madtærte bagt i rugbrødsform
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g smør
3.5 dl. hvedemel
0.5 tsk. fint salt
lidt vand
250 g grønne bønner
1 stk. Citron (økologisk)
3 stk. æg
2 dl. cremefraiche 18%
50 g gorgonzola
50 g reven emmentaler
3 spsk. kapers

Sådan gør du

  1. 1
    Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål. Kom mel og salt herpå, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en skefuld vand for at samle dejen. Pres dejen ned i en rugbrødsform. Dejen skal også op ad kanterne. Stil den i køleskabet i 30 minutter.  
  2. 2
     Sæt ovnen på 200 grader.  
  3. 3
    Tag dejen ud, og prik huller i den med en gaffel. Forbag dejen midt i ovnen i 15 minutter.  
  4. 4
    Skær stilken fra bønnerne, og kom dem i bunden af formen.Riv citronskal henover.  
  5. 5
    Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål. Tilføj gorgonzola, kapers og pisk det sammen.  
  6. 6
    Drys emmentaler over bønnerne, og hæld æggeblandingen henover.  
  7. 7
    Bag tærten gylden. Kig efter 30 minutter. Hvis æggemassen ikke er fast, giver du den 10 minutter mere. Server tærten som den er. Eller sammen med en salat og lidt røget laks.  

Tip!

Tærten er også god kold. Gerne sammen med en grøn salat toppet med en skefuld creme fraiche smagt til med sennep og friskhakket estragon.