Svinemørbrad med bacon og gremolata
AFTENSMAD

Svinemørbrad med bacon og gremolata

Gremolata er navnet på den italienske blanding af revet citronskal, hvidløg og hakket persille, som man bruger til at drysse på ossobuco. Her kommer vi den på bacon, som vikles omkring svinemørbrad. Server det velsmagende kød til en varm kartoffelsalat.
  • 6 Personer

ingredienser

2 stk. svinemørbrad
- salt og peber
2 stk. pakker back bacon eller alm. bacon
2 stk. økologiske citroner
1 dl. hakket persille
1.5 kg små kartofler
500 g grøn bønne
500 g broccoli
6 spsk. olie
3 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. Dijon-sennep
3 spsk. honning

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Drys mørbraderne med salt og peber.
  3. 3
    Læg et stykke bagepapir på en bradepande.
  4. 4
    Læg baconstykkerne ved siden af hinanden, så de netop rører hinanden.
  5. 5
    Drys gremolata på baconen og læg mørbraden på baconen.
  6. 6
    Rul nu baconen rundt om mørbraden, så du har en rulle.
  7. 7
    Gentag med den anden mørbrad.
  8. 8
    Steg rullerne midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  9. 9
    Kom kartoflerne over i en gryde med koldt vand og lad dem koge i ca. 15 minutter.
  10. 10
    Ordn bønnerne og skær broccoli i buketter.
  11. 11
    Kom bønner og broccoli i en gryde og kog dem møre i 3 minutter.
  12. 12
    Afdryp.
  13. 13
    Bland olie, eddike, sennep og honning sammen i en skål og vend grøntsagerne i.
  14. 14
    Smag til med salt og peber.
  15. 15
    Skær mørbraden i »klodser« eller skiver og server med kartoffelsalat.