Sushiris
- 4 Personer
Ingredienser
300 g | sushi ris |
330 ml. | vand |
Riseddike
4 spsk. | edikke japansk risedikke |
2 spsk. | sukker |
1 tsk. | salt |
Sådan gør du
-
1Kom risene i en skål, og fyld derefter skålen med koldt vand. Vask risene blidt, og kasser vandet. Gentag ca. syv gange, eller indtil vandet er helt klart.
-
2Dæk risene med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter.
-
3Hæld vandet fra risene, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med den mængde vand, der er angivet i ingredienslisten. Kom et tætsluttende låg på gryden, og bring risene i kog over middelvarme.
-
4Lyt til gryden for at høre, hvornår vandet koger. Løft endelig ikke låget.
-
5Lad vandet koge i 5 minutter.
-
6Skru herefter ned på laveste blus, og lad risene simre videre i 10 minutter.
-
7Tag gryden af varmen, og lad den stå i 10 minutter yderligere uden at løfte låget.
-
8Hæld dine færdigkogte ris over i et stort fad. Det er vigtigt, at der er plads til at fordele risene. Hvis risene er brændt lidt på i bunden, så fjern de brændte ris.
-
9Fordel risene på fadet uden at mase dem.
-
10Vend risene efter 10-15 minutter, så den anden side også damper af.
-
11Flyt dem til en skål, og dæk dem med et rent, fugtigt klæde, når de har nået stuetemperatur.
-
12Opvarm eddike, salt og sukker i en gryde. Det må ikke koge. Rør rundt, indtil sukker og salt er opløst. Afkøl herefter blandingen.
-
13Fordel riseddiken over risene, og vend det forsigtigt sammen. Nu er dine sushiris klar til at blive brugt i en makirulle eller et stykke nigiri.