Sushiris
- 4 Personer
Ingredienser
300 g | sushi ris |
330 ml. | vand |
Riseddike
4 spsk. | edikke japansk risedikke |
2 spsk. | sukker |
tsk. | salt |
Sådan gør du
-
1Kom risene i en skål, fyld derefter skålen med koldt vand. Vask risene blidt og kasser vandet. Gentag cirka syv gange, eller indtil vandet er klart.
-
2Dæk risene med koldt vand og lad det stå i 30 min.
-
3Hæld risene i en tykbundet gryde, og dæk med et tætsiddende låg (vigtigt!). Bring det i kog over middelvarme.
-
4Lyt til, hvornår vandet koger, løft aldrig låget.
-
5Lad vandet koge i 5 min.
-
6Skru herefter ned på laveste blus, og lad risene simre i 10 min.
-
7Tag gryden af varmen, og lad den stå i 10 min. Løft ikke låget.
-
8Løft låget og overfør dine ris til et stort fad. Det er vigtigt, at der er plads til at fordele risene. Hvis risene er brændt lidt på, så fjern de brændte ris.
-
9Fordel risene ud på fadet uden at mase dem.
-
10Efter 10-15 min. vender du risene, så den anden side også damper af.
-
11Når risene har stuetemperatur flytter du dem til en skål og dækker dem med et rent, fugtigt klæde.
-
12Riseddike: Opvarm eddike, salt og sukker i en gryde. Det må ikke koge. Rør rundt, indtil sukker og salt er opløst. Afkøl herefter blandingen.
-
13Fordel riseddiken over risene.