Surdejsbrød bagt med urter

Du skal bruge surdej i denne opskrift. Hvis du ikke har en i forvejen, kan du lave den, vi anbefaler. Den skal laves tre dage, før du skal bage.
Surdejsbrød bagt med urter
  • 4 Personer

8-12 små brød

2.5 dl. lunken vand
6.25 g gær
100 g surdej
1 tsk. salt
500 g hvedemel
- olie
1 spsk. tørrede urter, f.eks. herbes de Provence

Hvedesurdej

4 dl. lunken vand
50 ml. økologisk sødmælksyoghurt
100 g stenkværnet fint hvedemel
200 g stenkværnet fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  1. 1.Kom vand i en skål og rør gæren ud heri.
  2. 2.
  3. 3.Rør surdej og salt heri og ælt melet i.
  4. 4.Rør og ælt dejen længe.
  5. 5.Kom dejen op i en skål, som du lige har smurt med olie.
  6. 6.Dæk med film og lad hæve en time.
  7. 7.Pres luften ud af dejen og lad den hæve yderligere en time.
  8. 8.Sæt ovnen på fuld styrke.
  9. 9.Form tynde brød eller boller, hvis du ønsker det.
  10. 10.Drys med urter.
  11. 11.Lad dem efterhæve 15 minutter.
  12. 12.Kig efter 5 minutter på de tyndt udrullede brød.
  13. 13.Bollerne skal have lidt længere tid.
  14. 14.Kig efter 10 minutter.
  15. 15.Bag brødene gyldne.
  16. 16.Spises lune.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk