Surdejsbrød bagt med urter
BAGVæRK

Surdejsbrød bagt med urter

Du skal bruge surdej i denne opskrift. Hvis du ikke har en i forvejen, kan du lave den, vi anbefaler. Den skal laves tre dage, før du skal bage.
  • 4 Personer

8-12 små brød

2.5 dl. lunken vand
6.25 g gær
100 g surdej
1 tsk. salt
500 g hvedemel
- olie
1 spsk. tørrede urter, f.eks. herbes de Provence

Hvedesurdej

4 dl. lunken vand
50 ml. økologisk sødmælksyoghurt
100 g stenkværnet fint hvedemel
200 g stenkværnet fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand i en skål og rør gæren ud heri.
  2. 2
    Fin ingredienserne
  3. 3
    Rør surdej og salt heri og ælt melet i.
  4. 4
    Rør og ælt dejen længe.
  5. 5
    Kom dejen op i en skål, som du lige har smurt med olie.
  6. 6
    Dæk med film og lad hæve en time.
  7. 7
    Pres luften ud af dejen og lad den hæve yderligere en time.
  8. 8
    Sæt ovnen på fuld styrke.
  9. 9
    Form tynde brød eller boller, hvis du ønsker det.
  10. 10
    Drys med urter.
  11. 11
    Lad dem efterhæve 15 minutter.
  12. 12
    Kig efter 5 minutter på de tyndt udrullede brød.
  13. 13
    Bollerne skal have lidt længere tid.
  14. 14
    Kig efter 10 minutter.
  15. 15
    Bag brødene gyldne.
  16. 16
    Spises lune.