Surdejsbrød bagt med urter
- 4 Personer
8-12 små brød
2.5 dl. | lunken vand |
6.25 g | gær |
100 g | surdej |
1 tsk. | salt |
500 g | hvedemel |
- | olie |
1 spsk. | tørrede urter, f.eks. herbes de Provence |
Hvedesurdej
4 dl. | lunken vand |
50 ml. | økologisk sødmælksyoghurt |
100 g | stenkværnet fint hvedemel |
200 g | stenkværnet fuldkornshvedemel |
Sådan gør du
-
1Kom vand i en skål og rør gæren ud heri.
-
2Fin ingredienserne
-
3Rør surdej og salt heri og ælt melet i.
-
4Rør og ælt dejen længe.
-
5Kom dejen op i en skål, som du lige har smurt med olie.
-
6Dæk med film og lad hæve en time.
-
7Pres luften ud af dejen og lad den hæve yderligere en time.
-
8Sæt ovnen på fuld styrke.
-
9Form tynde brød eller boller, hvis du ønsker det.
-
10Drys med urter.
-
11Lad dem efterhæve 15 minutter.
-
12Kig efter 5 minutter på de tyndt udrullede brød.
-
13Bollerne skal have lidt længere tid.
-
14Kig efter 10 minutter.
-
15Bag brødene gyldne.
-
16Spises lune.