Sprøde forårsruller med kål og gris
AFTENSMAD

Sprøde forårsruller med kål og gris

Den dybstegte forårsrulle har fået et trist omdømme som usund fastfood, og selvom fritering altid vil tilføje ekstra kalorier, behøver det ikke være en udskammet tilberedning. Når du selv laver fyldet til forårsrullerne, får du et knasende sprødt måltid, - og så kan du tælle kalorier i morgen. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. neutral olie
450 g hakket svinekød
2 fed hvidløg presset
3 tsk. ingefær frisk, presset
6 stk. forårsløg i skiver
1 stk. spidskål lille, i tynde strimler
3 spsk. østerssauce
2 tsk. sojasauce efter smag
lidt hvidvinseddike efter smag
30 stykker forårsrulledej eller filodej (300g)
- neutral olie til fritering

Tilbehør

- lime frisk
- sød chilisauce
- koriander til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien på en pande, og brun kødet af over høj varme i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det stege videre i 2-3 min.   
  2. 2
    Vend så forårsløg og spidskål i. Lad det stege videre, indtil kålen falder let sammen. Smag til med østerssauce, soja og hvidvinseddike.   
  3. 3
    Varm olien op til fritering (180 C) i en dyb pande eller en gryde. Test gerne med et lille stykke filodej; det skal bruse, når det kommer i olien.   
  4. 4
    Læg 2 spsk. fyld på 2 ark dej og fold forårsrullen. Fortsæt med resten af fyldet.   
  5. 5
    Steg forårsrullerne 1-2 ad gangen i den varme olie (pas på, den er meget varm!) og vend dem evt. undervejs. Steg dem, indtil de er gyldne og sprøde.   
  6. 6
    Lad dem dryppe lidt af på fedt-sugende papir inden servering.

Tip!

Forårsrullerne foldes ved at lægge den firkantede dej med en spids i retning mod din mave. Tag to skefulde fyld og læg dem 5 cm fra spidsen i bunden som en tyk pølse. Fold nu spidsen en eller to gange over fyldet. Fold herefter sidespidserne ind over din rulle og rul op til den sidste spids er det eneste, der ikke er rullet med. Smør med pisket æg og lim spidsen fast. Rullen skal være fast