Sprøde forårsruller med kål og gris
AFTENSMAD

Sprøde forårsruller med kål og gris

Den dybstegte forårsrulle har fået et trist omdømme som usund fastfood, og selvom fritering altid vil tilføje ekstra kalorier, behøver det ikke være en udskammet tilberedningsmetode. Når du selv laver fyldet til forårsrullerne, får du et knasende sprødt måltid - og så kan du tælle kalorier i morgen.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. neutral olie
450 g hakket svinekød
2 fed hvidløg presset
3 tsk. ingefær frisk, presset
6 stk forårsløg i skiver
1 stk. spidskål lille, i tynde strimler
3 spsk. østerssauce
2 tsk. sojasauce efter smag
lidt hvidvinseddike efter smag
30 stykker forårsrulledej eller filodej (300g)
- neutral olie til fritering

Tilbehør

- lime frisk
- sød chilisauce
- koriander til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien på en pande, og brun kødet af ved høj varme i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det stege videre i 2-3 minutter.
  2. 2
    Vend hakkede forårsløg og snittet spidskål i. Lad det stege videre, indtil kålen falder let sammen. Smag til med østerssauce, soja og hvidvinseddike.
  3. 3
    Varm til fritering olien op til 180 C i en dyb pande eller en gryde. Test gerne med et lille stykke filodej, om olien har den rette temperatur; det skal bruse omkring dejen, når den kommer ned i olien.
  4. 4
    Læg 2 ark dej ovenpå hinanden, kom 2 spiseskefulde fyld på, og fold forårsrullen. Fortsæt med resten af fyldet og dejen.
  5. 5
    Steg forårsrullerne 1-2 styks ad gangen i den varme olie, og vend dem undervejs. Steg dem, indtil de er gyldne og sprøde.  OBS! Pas på, du ikke brænder dig på den varme olie!
  6. 6
    Lad forårsrullerne dryppe lidt af på fedtsugende papir inden servering.
  7. 7
    Server forårsrullerne med frisk lime, sød chilisauce og frisk koriander til.

Tip!

Forårsrullerne foldes ved at lægge den firkantede dej med en spids i retning mod din mave. Læg to skefulde fyld 5 cm fra spidsen som en tyk pølse. Fold nu spidsen en eller to gange over fyldet. Fold herefter sidespidserne ind over din rulle, og rul væk fra dig selv mod den sidste spids af dejen. Pensl det sidste af spidsen med sammenpisket æg, og lim den sammen på den måde. Rullen skal være fast.