Sprøde forårsruller med kål og gris
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | neutral olie |
450 g | hakket svinekød |
2 fed | hvidløg presset |
3 tsk. | ingefær frisk, presset |
6 stk | forårsløg i skiver |
1 stk. | spidskål lille, i tynde strimler |
3 spsk. | østerssauce |
2 tsk. | sojasauce efter smag |
lidt | hvidvinseddike efter smag |
30 stykker | forårsrulledej eller filodej (300g) |
- | neutral olie til fritering |
Tilbehør
- | lime frisk |
- | sød chilisauce |
- | koriander til drys |
Sådan gør du
-
1Varm olien på en pande, og brun kødet af ved høj varme i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det stege videre i 2-3 minutter.
-
2Vend hakkede forårsløg og snittet spidskål i. Lad det stege videre, indtil kålen falder let sammen. Smag til med østerssauce, soja og hvidvinseddike.
-
3Varm til fritering olien op til 180 C i en dyb pande eller en gryde. Test gerne med et lille stykke filodej, om olien har den rette temperatur; det skal bruse omkring dejen, når den kommer ned i olien.
-
4Læg 2 ark dej ovenpå hinanden, kom 2 spiseskefulde fyld på, og fold forårsrullen. Fortsæt med resten af fyldet og dejen.
-
5Steg forårsrullerne 1-2 styks ad gangen i den varme olie, og vend dem undervejs. Steg dem, indtil de er gyldne og sprøde. OBS! Pas på, du ikke brænder dig på den varme olie!
-
6Lad forårsrullerne dryppe lidt af på fedtsugende papir inden servering.
-
7Server forårsrullerne med frisk lime, sød chilisauce og frisk koriander til.
Tip!
Forårsrullerne foldes ved at lægge den firkantede dej med en spids i retning mod din mave. Læg to skefulde fyld 5 cm fra spidsen som en tyk pølse. Fold nu spidsen en eller to gange over fyldet. Fold herefter sidespidserne ind over din rulle, og rul væk fra dig selv mod den sidste spids af dejen. Pensl det sidste af spidsen med sammenpisket æg, og lim den sammen på den måde. Rullen skal være fast.