Spinatsuppe med stenbiderrogn og rødløg
- 4 Personer
Ingredienser
25 g | smør |
2 | porrer |
1 fed | hvidløg |
1 l. | hønsefond |
lidt | Revet muskat |
- | salt |
- | peber |
300 g | frisk spinat |
1 bundt | hakket kørvel Kan udelades |
2 dl. | piskefløde |
100 g | stenbiderrogn |
1.5 dl. | creme fraise 18% |
1 | rødløg i små fine tern |
lidt | æbleeddike |
Sådan gør du
-
1Rens og skær porrerne i tynde skiver. Pil hvidløget og hak det fint. Skræl kartoflen og skær den i mellemstore tern. Skyl spinaten og urterne.
-
2Smelt smørret på en pande og svits hvidløg og porrer ved svag til medium varme, til de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt kartoffeltern, skru op på medium varme og svits kartoffelternene under omrøring. Tilsæt fond, muskat og frisk peber. Smag til med salt, men vær opmærksom på, at fonden godt kan være salt også.
-
3Lad suppen simre i ca. 10 minutter og tilsæt spinat og kørvel. Undgå, at suppen koger voldsomt op, men lad den boble ganske let i 5 minutter, til spinaten er blød.
-
4Tag suppen af varmen, og blend den, når den er kølet let af. Tilsæt piskefløde og smag til med æblecidereddike, så suppen er cremet, salt og har en syrlig kant.
-
5Server suppen varm med en skefuld cremefraiche, en skefuld stenbiderrogn og et drys rødløg.