Spinatsuppe med stenbiderrogn og rødløg
AFTENSMAD

Spinatsuppe med stenbiderrogn og rødløg

Rognen og den cremede lækre suppe klæder hinanden fremragende og er en anderledes og dejlig måde at nyde stenbiderrognen på. Server evt. med et godt stykke brød.  
  • 4 Personer

Ingredienser

25 g smør
2 porrer
1 fed hvidløg
1 l. hønsefond
lidt Revet muskat
- salt
- peber
300 g frisk spinat
1 bundt hakket kørvel Kan udelades
2 dl. piskefløde
100 g stenbiderrogn
1.5 dl. creme fraise 18%
1 rødløg i små fine tern
lidt æbleeddike

Sådan gør du

  1. 1
    Rens og skær porrerne i tynde skiver. Pil hvidløget og hak det fint. Skræl kartoflen og skær den i mellemstore tern. Skyl spinaten og urterne.
  2. 2
    Smelt smørret på en pande og svits hvidløg og porrer ved svag til medium varme, til de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt kartoffeltern, skru op på medium varme og svits kartoffelternene under omrøring. Tilsæt fond, muskat og frisk peber. Smag til med salt, men vær opmærksom på, at fonden godt kan være salt også.
  3. 3
    Lad suppen simre i ca. 10 minutter og tilsæt spinat og kørvel. Undgå, at suppen koger voldsomt op, men lad den boble ganske let i 5 minutter, til spinaten er blød.
  4. 4
    Tag suppen af varmen, og blend den, når den er kølet let af. Tilsæt piskefløde og smag til med æblecidereddike, så suppen er cremet, salt og har en syrlig kant.
  5. 5
    Server suppen varm med en skefuld cremefraiche, en skefuld stenbiderrogn og et drys rødløg.